Olgun adam bilgisini saat gibi taşır, çıkarıp herkese göstermez, gerektiğinde kullanır. (t. brown)
Derviş Baba
Derviş Baba

sanma

Yorum

sanma

( 4 kişi )

1

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

351

Okunma

sanma



Bu dünyada devran sürerim sanma
Kimler geçti sen de durmaz geçersin
Ecel şerbetin tadı acıdır amma
Herkes gibi sen de durmaz içersin

Her diline geleni hemen söyleme
Boş lafların hesabını verirsin
Her bulduğunu helâl sanıp ta yeme
Haram malın azabını görürsün

Medine, 15 Ramazan 1427 Pazar

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Sanma Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sanma şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
sanma şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Osman Akçay
Osman Akçay, @osmanakcay
26.1.2021 01:29:06
5 puan verdi
Dünyanın boş ve fani olduğunu anlatan bu anlam dolu şiirin;

Değerli şairini yürekten tebrik ediyorum.

Kaleminize gönlünüze sağlık.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL