Duyulmasını istediğimiz bir sevgi mesajı iletmek istiyorsak, bunun gönderilmesinden başka çare yoktur. bir lambanın yanmaya devam etmesini istiyorsak, ona sürekli gaz doldurmalıyız. (teresa ana)

İnsan Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "İnsan" terimini içeren şiirler listelenmektedir. İnsan ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "İnsan" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. İnsan ile ilgili " 13322 " şiir aşağıdadır.
Sürülmüş tarlada yeşil hardalız
Haksızı görmeyen kanaralarız
Yiyip yiyip inkar edenlerde var

Tohumu tarlaya ekince biter

...
Devamını oku »
İllet oluyorum, uyuz oluyorum
“İnsan hakkı” dedikleri zaman
Terörist başını îdam edemezsin
Niye
“İnsan hakkı” var

...
Devamını oku »
En ufak nimete göz koya koya
İşin aslı yokmuş öyle bir dünya
Eşitlik içinde gez doya doya

Asla düşünmeden ne yaptığını

...
Devamını oku »
İkiye ayrıldı şu gafil İnsan
Hak yönünde Habil, Kabil şer yanda
Hem eşrefi mahlûk, hem sefil İnsan
***Yeryüzüne ayak bastığı anda…


...
Devamını oku »
İçte insanlık tebaası yokmuş
Yerde ne insanlar görmüş ya makûs
Üstüne alacak libası yokmuş

Süslü görüp taşıdığı libası

...
Devamını oku »
Konaklayıp göçeceksin
Zulmettiysen tek insana
Ektiğini biçeceksin

Hak-hukuku boşasan da

...
Devamını oku »
Bir garibiz biz insanlar
Meleklerde suç ararız.
Nimetleri yokluk anlar
Bolluklarda hiç ararız.

...
Devamını oku »
sözleri ile yürütemem gemimi
buyurun geçin başına siz yürütün o zaman derim
ne gerek var ki bana
kızarım haddimi aşmış olsam kendime bile
bilirim herkesin vardır içinde ayrı bir güzelliği

...
Devamını oku »

Kocaman bir köpekle
Epeyce şakalaşıp
Yerlerde yuvarlandıkdan sonra

...
Devamını oku »
At üstünden suçları.
Haydi sildir hesabından,
Tüm kalbi kırıkları.



...
Devamını oku »

İlk 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL