İnsanın çocuğu ile övünmesi kendisiyle övünmesi demektir. somerset maugham
Mustafa Cilasun
Mustafa Cilasun

Garip gitmek istedim

Yorum

Garip gitmek istedim

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1393

Okunma

Garip gitmek istedim

Garip gitmek istedim



Yar...
Bir gün ölürsem
Musalla taşında
Yattığımı görürsen
Bir ömür güftelediğim
Ümitlerimi merak edersen
Uykusuz gecelerde,
Yorgun heceler,
Viran olmuş
Kelimeler gibiydim
Ne kadar sinemden
Firar etmek isteyen
Umutlar varsa, sabrın
Toprağına gömmüştüm
Ondan gizli olan,
Zatına malum olmayan,
Yaratan, sultanlık tanıyan,
Kulum diyen
Başka kim vardı
Susmak, sükût etmek,
Nasibin vaktini beklemek,
Edeple nefeslenmek,
İlim, irfanla
Kalbi beslemek şiardı
Varlık adına ne varsa
Benlikten uzak yaşayarak,
Ne derler’i dışlayarak,
Azimet ve ihlastan
Taviz vermeyerek
Adanmak maksattı
Garip geldim ve yine
Garip gitmek istedim
Dünyadan, Rabbim
Hiç kimseyi
İtibardan düşürmesin,
Kendine kul
Olmaktan mahrum etmesin...


Mustafa Cilasun

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Garip gitmek istedim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Garip gitmek istedim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Garip gitmek istedim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gökyüzü Boyacısı
Gökyüzü Boyacısı, @ismibatsin
8.12.2014 17:15:33
"Garip geldim ve yine
Garip gitmek istedim
Dünyadan, Rabbim"

görenler bir âdeme bakar da onu mâmur sanır.. halbuki o âdem,kalbinde alemi terk eylemiştir..kalbini de terk eylemiştir.. terki dahi terk eylemiştir..(kendimden bahsetmiyorum..:) zira bunlar Allah dostlarının makamlarıdır.. ona dost olanlara,dost olanları taklid edebilsek,ne mutlu.. yine de insan,takliden de olsa ,garib geldiği bu dünyadan garib gitmek istesin..niyeti bu olsun..sünneti Rasulullah'a ittibâ etsin,bu niyetiyle..belki kendi vesiletü'n necat'ını bulur..(canımızın bir kuple süleyman çelebi çektiği de âşikâr olmuştur şu an..:)

selam,rahmet,bereket gönlünüze.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL