Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. william shakespeare
(Mustafa Çetiner)
(Mustafa Çetiner)

KÜFÜRBAZ DİNCİLER.

Yorum

KÜFÜRBAZ DİNCİLER.

( 10 kişi )

8

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

2180

Okunma

KÜFÜRBAZ DİNCİLER.



Özel paylaşım sitelerinde, Atatürk’e ve sevenlerine ağıza alınmayacak küfürler eden düzenin dindarlarına!


Çıkar için Allah’ı dolamış da diline
Güyâ dîni savunur, ağzında tonla küfür
İstiyorsan birazcık günahların siline
Bence hemen tövbe et, kendine oku üfür

Tutan mı var? İstesem ben de sövebilirim
Ama bu acziyettir, bilsin küfreden kişi
Klavyenin başında adam dövebilirim!
Bunlar olgunlaşmamış, ham insanların işi

"Atatürk kâfir" diyor, "Kur’an’ı yasakladı
Ve yine buyurmuş ki "Allah’a Tanrı deyin"
Sen okumak istedin, birisi mi sakladı?
Nedendir bu iftirâ, neyin kîni bu neyin?

Elmalı tefsirini para verip yazdırmış
Sen yanlış öğrenmişsin Atatürk dönemini
Din çok mühimdir diye beyinlere kazdırmış
Kaç kere vurgulamış İslâm’ın önemini

Hâindir Atatürk’e seni düşman edenler
Kandırıyorlar verip makarnayı kömürü
Bunun altında yatan farklı farklı nedenler
Amaç halkı uyutmak, amaçları sömürü

Askerî dehâsıyla Atatürk yön vermese
Bocalardı cephede o yüzbinlerce civan
Onlar ki düşmanları bir bir yere sermese
Şimdi adın ya Hans’tı, ya Albert’ti ya İvan.

Mustafa Çetiner.

.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (10)

5.0

100% (10)

Küfürbaz dinciler. Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Küfürbaz dinciler. şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KÜFÜRBAZ DİNCİLER. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
necva kıyak
necva kıyak, @necvakiyak
23.9.2013 23:28:26
5 puan verdi
Dini alet ederek kan dökenler insan olamazlar...Ellerinize duyarlı yüreğinize sağlık çok önemli bir konuya parmak basmışsınız Sn Çetiner
turanoğlu
turanoğlu, @turanoglu
26.7.2013 08:42:32
Anlamlı çalıçmanızı beğeni ile okudum. Kaleminizi ve haykıran yüreğinizi kutlarım.
GÜLDESTE
GÜLDESTE, @guldeste
5.7.2013 23:03:03
bu gaflet uykusundakilere örümcekleşmiş kafalara ne yapsak anlamaz çok anlamlı gerçekleri tokat gibi vurmuş kalemin haykıran yüreğin hiç susmasın değerli dost sevgiler saygılar
kordon
kordon, @kordon
5.7.2013 22:30:39
5 puan verdi
Yüreğinize sağlık
Etkili Yorum
Birselamver25
Birselamver25, @birselamver25
5.7.2013 19:29:52
5 puan verdi
BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR,TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAİDAR KALACAKTIR.

...diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizin kurucusu.Sormak lazım
Niçin küfrediyorsunuz ?

Derdiniz ne?

Siz küfredince elinize geçen ne ?

Toplumda bir söylemdir ki bitmek tükenmek bilmeyen Atatürk kadınların başını açtı Kur-an okumayı yasakladı ...Başını açmak isteyen hanım açmıştır o onun hür iradesidir ..bakın İslam ülkelerinin çoğunda dışarıda zorla başını örten bayanlar ilk fırsatta ülkeyi terk edip içindeki bastırılmış duyguları dışa vurarak açık olan hanımlardan daha da açık olabiliyor .Şimdi burada açık ve kapalı sorununu gündeme getirmekten ziyade baskıcı rejimlere dikkat çekmek istedim . Kişi kimin için ibadet yapar Allah için ,kimin emriyle örtünür Allah'ın emriyle .Peki örtünmezse cezalandırılır mı ? buna hiçbirimiz yorum getiremeyiz Kuran- Kerimde gerekenler ayetlerle açık seçik yazılmış .Kişi tercihini ne şekil kullanırsa kullansın kendi kendisinden sorumludur.Uyarıcı olarak Kuran bütün inananlara indirildi.Buraya kadar eyvallah ..ee be adamlar şimdi bu ülkede siz namaz kıldınız ,kılmayın mı dediler ,Kur-an okudunuz ,okumayın mı dediler,Atatürk böyle bir yasa mı çıkardı da küfrediyorsunuz . onun dünya görüşünü ,ileri zekasını bilmeyenler ve bu ülke için her zaman tehlike teşkil edenler cüretkarlıkla küfürü meziyet sayarlar. M.Kemal Atatürk kurduğu cumhuriyetle ,yaptığı devrimlerle toplumun her kesimini kucaklamıştır .İnanan ,inanmayan herkes Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde eşit haklara sahipken bu gün ikilik niye ?
Niçin bunu Atatürk'e bağlıyorsunuz? .. onun hizmetleri ortada peki SİZLER NE YAPTINIZ ??????????????

Yaptıklarınızdan bir tanesini yazar mısınız ...

Siz küfürbazlar ..sizse taşlıyorsunuz aradaki fark bu !

Bu şiir dolayısıyla keşke insanlar düşüncelerini yazsaydı bunu görmeyi çok isterdim can abim.. kaleminize yüreğinize teşekkürler saygı ve selamlarımla.


Birselamver25 tarafından 7/5/2013 7:48:11 PM zamanında düzenlenmiştir.
ironi
ironi, @ersinbasegmez
5.7.2013 17:09:02
ivan adı güzel olurdu
bu
ne diyeceğim belirizlere

esasında bunlara Atatürk'ü anlatmak Atatürk'e hakaret

tebriklerimle
Erhanyurt
Erhanyurt, @erhanyurt
5.7.2013 16:54:22
5 puan verdi
Kalemin daim olsun değerli dost.
Saygılar.
Cumalioğlu
Cumalioğlu, @cumalioglu
5.7.2013 14:43:14
"Askerî dehâsıyla Atatürk yön vermese
Bocalardı cephede o yüzbinlerce civan
Onlar ki düşmanları bir bir yere sermese
Şimdi adın ya Hans’tı, ya Albert’ti ya İvan." Mustafa Çetiner

Esaslı bir taşlama olmuş üstadım. Kaleminiz zeval görmesin!
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL