Güneş olsam hiç üstüme doğmazdın Dost diyecek ne yaptınki sen bana? Bulut olsan bana yağmur yağmazdın Dost diyecek ne yaptınki sen bana?
Dağ olsaydın cılğam bile olmazdın Su olsaydın sebilime dolmazdın Ateş olsan gecelerı yanmazdın Dost diyecek ne yaptınki sen bana? Çicek olsan kondurmazdın dalıma Arı olsan bandırmazdın balına Mevsim olsan kış gecerdi elime Dost diyecek ne yaptınki sen bana?
LEYLA YILDIRIM 18,10,2012
Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Siz sitemlerinizde son derece haklısınız; yürek sesiniz öyle içten ve derin ki kulak verip de inanmamak mümkün değil. Bahtınızın hep gülmesi dileğiyle saygılar. Sağlıcakla kalınız..
Yıllar evvvel birbirini çok seven iki çiçek varmış.Bunlardan erkek olan ,sevgilisini o kadar çok seviyormuş ki ;baharda açtıklarında diger çiçeklerden onu kıskanıyormuş.Buna dayanamayan erkek çiçek baharda binlerce çiçegin içinde açmak ve kalabalıgın içinde kaybolmak yerine kışın dondurucu sogugunda açarak canından çok sevdigi sevgilisini daha fazla görmeyi hayal etmiş .Yine bahar gelmiş,bütün çiçekler topragı 7 renge boyamışlar.
Leyla Hanım, güzel bir şiir okudum sayfanızda eee böyle güzel bir şiire kardelen çiçeğinin hikayesini yazmadan gidermiyim emeğinize sağlık saygılar...
Erkek çiçek kışın kurdugu hayallerini anlatmış.Dişi çiçek sevgilisinin fikirlerini çok begenmiş, bir daha ki sefere hiçkimsenin açmaya cesaret edemedegi ,kışın dondurucu sogugunda açmak için sözleşmişler. Bahar bitmiş ,yaz geçmiş,kış gelmiş. Sevgilisine kavuşma hayali ile yerinde duramayan erkek çiçek ,karın bir yorgan gibi kapladıgı topragı delerek yeryüzüne çıkmış.Bembeyaz karlar içinde o renkleriyle göz kamaştıran sevgilisini aramış...Ama bulamamış . Ümidini yitiren erkek çiçek bir süre sonra üzüntüsünden boynunu egmiş ve sogugun şiddetine daha fazla dayanamamış ve hayatını kaybetmiş.İşte o günden sonra aşkı için kışın dondurucu soguguna bile aldırmadan karların içinde açan çiçege KARDELEN ve ona sadık kalmayıp aldatan sevgiliye HERCAİ adı verilmiş... siz siz olun verdıgınız sözü asla unutmayın
Gece olsam karanlığım boğardı Yıldızlarım başka yöne kayardı Seher vakti duygularım uyandı Dost diyecek ne yaptınki sen bana? Şiir de kardelnlerde çok güzel olmuş yüreğinize sağlık selam ve saygılar..
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.