Şeytan Üçgeninde Kaybolmuş Ötenazi Benliğimkanatlarıma puhu sayhaları diktim artık kaç nefis boylamı kaçtım kendimden kaç neon ışıklarından kızıl rayihalar topladım,şimşeklerin istedim ki çarpsınlar onların da gücü yetmedi çarpıldılar bölük ,bölük yıldırımları bile fayda etmedi,söndürdün atamadım içimden bir türlü sen,hem safralarımdın hem esas yüküm... elimdeki altın topumdun, ay’ım istedim yıldızlarım aya dökülsün az su isteyen bir ağaç ol istedim hep aslında sevgiye muhtaç dalları olan yağardım ben üzerine, seni hiç ıslatmadan bir rüzgâr gülü ol istedim sevdiğinin nefesi kucaklayınca, aşkla dönen ben eserdim istediğin nebuladan iksiri şerbetli bir öpücük olsaydın bende bir dudak... şimdi hilkâte bürünmüş ,ahmere muhtaç bir garibim biri ikiden ayıramaz ve sen cömert sevmelerin dolunay kadını bak şimdi hilâle kadar küçüldün... şimdi altına küffar paraflar kondurulmuş şairlerin esrik şiirler mezarlığında okunur adım neden kırılmış kanadım kolum neden bu serencam neden? bu muydu ay’a meyyal mavi yolculuğum... sazımın kurnası kırık yüreğimin buzu donmuş uykusuz şehirler efradıyım artık bir yanı şakülünden yamulmuş... pragmatik soysuz düşlere dalar uykularım nihilist asal düşünlere yürüyorum adım adım bir sevdam vardı bir dolunay’ım şimdi ahmak şiirlerle arıyorum... evet, şeytan üçgenimdin ki; yine de gözü kapalı yerini bilirdim şimdi sevdam esaret dünyasında yitik bir gemidir tufanda yok olmuş bir kavim noktasız üç maymun oyunları yazıyorum artık ay’sız aymazlıklara gebeyim içimde senden artık bir ben var şimdilerde bir de ötenazi kavgalı benliğim... ToprağınSesi |
Öncelikle Merhabalar Sayın Hocam,
Bu güzelliğe gecikmişliğimi bağışlayın ne olur.
İlk önce şiirin ismi çarptı zaten.
"Şeytan Üçgeninde Kaybolmuş Ötenazi Benliğim "
Şeytan Üçgeni : Okyanuslarda herşeyi yutan ve ardında iz bırakmayan , esrarengiz olayların gerçekleştiği bölge.
Uzaydaki kara delik gibi aynı.
Ötenazi : Yaşamaktan vazgeçmenin ismi.
Şimdi parçaları birleştiriyorum : Esrarengiz bir şekilde kaybolmuş ,yaşamayı istemeyen benliğim.
Yani ters mantıkla düşünürsek yaşamayı isteyen benliğim kaybolmamış.Halâ varım.
gibi bir anlam çıkarttım.Tabiki gerçek anlamlarından yola çıkarak vardığım bir sonuçtu bu.
Şimdi ölmeyi istemeyen benliğin varlık sunumunu isim yapan bir eserle başbaşa konuşmaya başlıyorum.
Aşkın o görünmez ve acı sürülmüş yüzüne şairce dokunuşu görüyorum öncelikle.
İlk bölümde Aşkın bir anlamda tanımı yapılmış gönülünce karşılığını bulduğu.Bu da öylesine güzel ifade edilmişki.
Yüzyıllardır divan edebiyatında dile getirilen aşkın acısıyla mutlu olan, o acının bitmesini istemeyen o acıyla varolduklarını adeta vuslatın aşkın bitişi olarak gören şairlerimizin duygu ve düşüncelerini duyumsadım adeta.
"Hem safram hem yükümdün
Ve elimde ki altın topumdun derken şair. "
Ve yine başlıktan itibaren şairin özenle, itinayla üzerinde durduğu dikkatlerden kaçmayan özellikle bu özelliğini tüm şiirlerinde de gördüğüm kelime seçiciliği ve özeni yönünü ifade etmeden geçmek istemiyorum.Kelime hazinesinin zenginliği farkını farkettiren yegane bir özellik .Sıradan, klişeleşmiş kelimelerden uzak , yeniyi, bakir olanı sunma gayesi.Bence en olması gereken hususlardan şiirleride.Bunu da sayın hocam en mükkem haliyle yerine getirmekte.
* Şeytan üçgeni
*ötenazi
*nebula
*ahmer
*küffar
*meyyal
*pragmatik
Bunların dışında yine genel anlamda , anlatımdaki samimiyet ile birlikte duygu ve düşüncenin baştan sona aynı tempoda ilerleyişi hiyerarşik yapısı öylesine itinayla dizayn edilmişki.Girişteki vurgunluk aynı şekilde finale kadar ilerliyor.Tık nefessiz ilerleyiveriyorsunuz eserin içinde.Ve noktayı koyduğunda şair başlıktaki anlamıda içerir en makul finali eserinde işlediğini görüyoruz.
Bence bir eserin olmazsa olması olan anlamsal ve duygusal bütünlüğe gösterilen dikkatin ve özenin göstergesidir bu tutumu.
S on söz ; Bu güzel eseri bizlerle paylaşarak ruh ve gönül dünyalarımızda yarattığınız zenginlik için çok teşekkür ederim sayın hocam.Her dem şiirle ve güzelliklerle kalmanız dileğimle.
Selam ve saygılarımla.