Zamanlarının büyük bir kısmını para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar sonunda, en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar.
RECEP  HAYAL HAYALOGLU
RECEP HAYAL HAYALOGLU

Çark Etme

Yorum

Çark Etme

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

28

Okunma

Çark Etme


​Hayaloğlu, dönüp de yoldan geri çark etme,
Verdiğin o sözleri bir kalemde mahvetme.
Yokuş diktir, yol çetindir, rüzgâr eser ters yöne,
Dönüp de bakma sakın arkada kalan güne.

​Yolcu dediğin yürür, dağlar çıkar önüne,
İnanmaz o maskeli, o sahte gülüşlere.
Kervan yürür tozlu yolda, köpekler ürür geçer,
Yiğit olan bu yolda ölüm ile bal seçer.

Bir kere çıktın yola, geri dönüş yok artık,
Ufukta hüzün olsa, bağrımız baştan başa açık.
Gidenler dönsün ister, korkaklar sığınsın ya’na,
Bizim ant içtiğimiz o kutlu sevda adına.

​Yaralar sarılır elbet, dağlar aşılır bir gün,
Karanlık gece biter, ışıltılı doğar o gün.
Sakın ha, rüzgâra uyup yönünü şaşırma sen,
Hakikat bildiğinden bir adım bile inme.

Recep Hayal
Hayaloğlu

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Çark etme Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çark etme şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çark Etme şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL