Bugün kendimden izin istiyorum. Nasıl olsa, artacak hüzün, Hasretin zamanı aktıkça. Bugün izin ver… Bir yaramazlık yapayım. Sokakta ama. Camlarını kırayım aksi komşumun, Sevimliliğimle yüzü gülsün. Uçurtmalar dağıtayım çocuklara, Peşime takılsınlar çığlık çığlıya, Annelerin evhamı biraz sönsün. Toplayayım tüm can dostlarımı, Çimenlerde yuvarlanalım korkusuzca, Birazcık da bahçeler bozulsun. Bugün izin ver… Bir risk alayım Varımı yoğumu yatırayım İnsanlık artık kurtulsun.
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Benden izin var hatta bende size katılabilirim ...
Çocukça Aşk Varmısın benimle çocuk olmaya? Aşkı yaşamaya tekrar varmısın? Dans ederken kollarımda, bir yaz gecesi. Fırfırlı eteğinle uçarmısın? Çocukmusun? sen diyorsun, Çocuğum işte! O yüzden ağlamaklıyım her gülüşte.
Aşık olalımmı? yine çocukça. Mektup yazayımmı sana yeniden yine? Sakla kitapların arasında yazdıklarımı . Kurumuş gül dalının yanında sevgi ile. Çocukmusun? sen diyorsun. Çocuğum işte! O yüzden ağlamaklıyım, her gülüşte.
Evet yerli yersiz istiyorum güzel olanı. Elini tutup gezmek istiyorum mesela . Nasıl olacak bilmiyorum amma . Koşmak istiyorum bayırlarda, kırlarda. Saçlarında papatya tacı, Uçmak istiyorum uçurtmalar la. Çocukmusun?sen diyorsun çocuğum işte! O yüzden ağlamaklıyım, her gülüşte.
Bisiklete binelim mesela yokuş aşağı. Hızla giderken, ellerimizi bırakalım. Rüzgar okşasın mesela saçlarımızı. Herkes duysun kahkahalarımızı Nanik yapalım tüm mahalleliye. Deliye çıksın adımız haliyle. Çocukmusun? Sen diyorsun çocuğum işte! O yüzden ağlamaklıyım, her gülüşte.
Erik çalalım mesela bahçelerden. Zillere basıp kaçalım her gece . Düşüp yuvarlanalım, gecelerden Dizlerimiz kanasın yine. Öpeyimde geçsin desene! Kaptıralım ön tekeri taşa çakıla. Sevdaya düşsek yana yakıla. Çocukmusun ?sen diyorsun, Çocuğum işte! O yüzden ağlamaklıyım, her gülüşte.
Kızarmasın yüzümüz yaramazlıktan. İzmarit toplayalım gizlice . Arada bir kaçalım okuldan. Disipline gidelim sessizce. Cetvel yedikçe avuçlarımıza. Hınzırca gülelim muzipçe. Çocukmusun ?sen diyorsun, Çocuğum işte! O yüzden ağlamaklıyım, her gülüşte.
Büyüme birtanem sende büyüme. Her fırsatta çocukluğumu vurma yüzüme. Saçlarım sakallarım ağardı belki. Ruhum hala, çocuk belliki. Çocukluk vatanından Sürgün edildik. Büyüdükte sanki göğemi erdik? Çocukmusun? sen diyorsun, çocuğum işte! O yüzden ağlamaklıyım, her gülüşte.
Sevgiye muhtaç oluşumdanmı? Yüreğimde, sızlar kabukları yaranın. Saçlarımı okşamalı parmakların. Göğsünde geçmeli ağlamaklarım. Çocukmusun sen diyorsun çocuğum işte. O yüzden ağlamaklıyım, her gülüşte.
Büyüyemeyeceğim böyle giderse. İhtiyacım yok hergün böyle bir derse. Kırma hayallerimi gerçeklerinle. Bozma düşlerimi olmasa bile. Çocukmusun? sen diyorsun, çocuğum işte! Küsüp giderim, barışmam. Bak bu gidişle.
Çok çok güzel Sayın Tizgöl. Bir yaramazlık yapayım dedim, siz tüm çocukluğumu yaşattınız. Hep çocuk kalın, her gülüşte biraz ağlamaklı olmanız çocuğun o masum nazı olsun. Teşekkürler az bu güzel eşliğinize. Duygulandırdınız yine beni. Sağ olun, var olun.
Çok çok güzel Sayın Tizgöl. Bir yaramazlık yapayım dedim, siz tüm çocukluğumu yaşattınız. Hep çocuk kalın, her gülüşte biraz ağlamaklı olmanız çocuğun o masum nazı olsun. Teşekkürler az bu güzel eşliğinize. Duygulandırdınız yine beni. Sağ olun, var olun.
Zamanın o yorucu hüzünlerinden sıyrılıp, uçurtmalar dağıtan o çocuksu neşeye ve "insanlık kurtulsun" diyerek asil bir risk alan o hür yüreğe yaraşır muazzam bir vakar okudum dostum. Kalbin o korkusuz ve lekesiz çimenlerinde yuvarlanan bu harika mısralar için kaleminize, o dert görmez usta ruhunuza sağlık. Beğeni ve en derin saygılarımla tebrik ederim.
Neşeden ziyade, insanın hüznünden kaçıp iyiliklere zaman ayırması sayın Üstadım. Çocuklar gülsün, asık yüzler gülsün, can dostlar bahçelerden kovulmasın isteği. İnsanlık adına kendimi adarım gönlü. Kusura bakmayın, biraz üzüldüm başka bir yoruma. Sizede açıklar buldum kendimi. Yüreğinize gönlünüze saygılarımla.
Neşeden ziyade, insanın hüznünden kaçıp iyiliklere zaman ayırması sayın Üstadım. Çocuklar gülsün, asık yüzler gülsün, can dostlar bahçelerden kovulmasın isteği. İnsanlık adına kendimi adarım gönlü. Kusura bakmayın, biraz üzüldüm başka bir yoruma. Sizede açıklar buldum kendimi. Yüreğinize gönlünüze saygılarımla.
"İnsanlık, sizden mi kurtulacak?" Şiirin bütününde 'içinizdeki çocuğun sesi'ni duyarak, içinizden geldiği gibi, çocukça, hesapsızca yaşamak istemişsiniz. Aksi de olsa komşunuz, siz yine de çocuksu öfkeyle komşunuzun camlarını kırmayın. Diğer istediklerinizi çocuk hazzı ve heyecanıyla, gönül rahatlığıyla yapın dilerseniz. Farkında olmadan, haddim olmadan ben mi izin vermiş gibi oldum. Şiirce efendim, şiir gönlüyle. Saygıyla.
Camları kırmanın mutsuz yüzleri gülümsetmek olduğunu şiiri derinden okuyabilen gönüller bilir. İnsanlığı kurtarmak ne haddime insan kalabilmek başka bir meziyet. Teşekkür ederim. Ayrıca üzülmeyin ben kendi kendime izin verdim. Gönlümdeki iyiliklerle
Camları kırmanın mutsuz yüzleri gülümsetmek olduğunu şiiri derinden okuyabilen gönüller bilir. İnsanlığı kurtarmak ne haddime insan kalabilmek başka bir meziyet. Teşekkür ederim. Ayrıca üzülmeyin ben kendi kendime izin verdim. Gönlümdeki iyiliklerle
Bugün kendine izin ver. Bu satırlar, yetişkinliğin ağırlığından bir an kaçmak değil; içindeki çocuğu, deliyi ve insanı aynı anda serbest bırakma çağrısı. Cam kırmak, uçurtma dağıtmak, çimende yuvarlanmak… Hepsi aslında aynı şeyi söylüyor: “Artık yeter, biraz bozulayım ki asıl ben kalayım.” En vurucu kısmıysa son dize. Varını yoğunu yatırmak, risk almak… Çünkü bazen bir insanın kendini tamamen bırakması, sadece kendi kurtuluşu değil, insanlığın da hafiflemesidir. Bugün izin ver. Biraz bozul. Biraz gül. Biraz kurtul. Güzel bir düşün örneği. Kutlarım..
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Ne paylaşacaksınız?
Şiir, yazı, kitap ya da ileti için hızlıca ilgili alana geçin.