Bir iyiliği yapan değil, iyiliği gören hatırlamalıdır. cicero
yakup simsek
yakup simsek

İki Bilet

Yorum

İki Bilet

( 2 kişi )

3

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

122

Okunma

İki Bilet

İki Bilet

İki bilet aldım…
Biri Sen’in için,
Biri benim için.

Sen güneş ol,
Ben sana dönen dünya

Her seher yeniden doğ,
Isıt gönlümü için için.
Her nefeste nurunla dirileyim,
Her bakışta Sana ereyim.

Söylemeyi unuttum;
Biletler yalnız gidiş içindi…
Çünkü bu yolun dönüşü yok.
Sana varan bir daha ayrılmaz.

Sen batmayan bir güneşsin;
Ben ise ışığında yok olan bir gölge.
Vuslatın sabahında
Ne gece kalır ne ben…

Bir Sen kalırsın,
Bir de Sen’de kaybolan ben.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

İki bilet Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İki bilet şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İki Bilet şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yasin Yüksel
Yasin Yüksel, @yasin-yuksel
28.7.2026 08:00:13
Aşığın kendini batmayan bir güneşin ışığında eriyip yok olan bir gölgeye benzetmesi, vuslat anında benliğin ("ego") tamamen silinip yalnızca O'nun kalacağını ("Bir Sen kalırsın / Bir de Sen'de kaybolan ben") gösteren çok zarif bir felsefi ve manevi derinlik taşıyor.


Aşkın ve vuslatın o geri dönüşsüz, adanmış ruhunu "tek yönlü gidiş bileti" benzetmesiyle böylesine duru, ahenkli ve zihinde iz bırakan mısralara dönüştürdüğünüz için sizi yürekten tebrik ederim. Hem fikri hem de duygusal zenginliği çok yüksek, okuyanın ruhuna dinginlik veren harika bir eser kaleme almışsınız.
Kalbinizdeki o duru ışık, ilhamınız ve nafile kaleminize sağlık!
Güllerlaleler
Güllerlaleler, @gullerlaleler
28.7.2026 05:28:31
5 puan verdi
"İki Bilet" șiirinizi tebrik ediyorum.Sevgiliye varan yollar tek yönlü gerçekten.Semtine uğrayanın bir daha ayrılası gelmez, kapısına kul köle olursun ki seni âzâd eylesin istemezsin.
Musa Aslansofuoğlu
Musa Aslansofuoğlu , @musaaslansofuoglu
28.7.2026 01:08:13
5 puan verdi
İki bilet
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL