Yalnızca akıllılar düşünce sahibidirler. insanların geri kalanları düşüncelerinin tutsağıdır. coleridge
Kınayi

Dut Pekmezi

Yorum

Dut Pekmezi

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

46

Okunma

Dut Pekmezi

Açtım Yarım Kitabımı,
kelebekler yüzüme uçuştu;
kimi rengine takıldı, biri uçuşuna.
Kıymet vermedim önümde olana,
bana dünden kalan sığ göl içinde.

Bir balık yükseldi derinden, çok aç;
yuttu, kaç zaman kaldım bilmeden.
Kelebekler Vadisi’nde sırdaş oldum
tırtılın birkaç adım neşesine; ağlayan
dut pekmeziydim ben.

Sohbet pek koyu idi, kâğıttan kule;
sağımda dönen bir meçhul cüce.
Bağ olmuş gökkuşağına dev cüsseli,
içimde biri bana döner, çoğu bir rüya...
Kapaklandım yere birden.

Sola dönsem kule kazan kaldırmış,
az zaman sonra yağmur başladı.
Karıştı da koza balığa, ip dolandı;
dal kırıldı, takkem düştü,
ama elimde vakit var.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Dut pekmezi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dut pekmezi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dut Pekmezi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL