İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır? foostenelle
nuran ölmez
nuran ölmez

KANKİ

Yorum

KANKİ

( 1 kişi )

1

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

23

Okunma

KANKİ

KANKİ

KANKİ

Hayat çok pahalı be kanki
Gülmek ateş ağlamak hesap
İnsan tükenmiş dünya kan üstüne kan
Zulümlük zirve yapmış kanki

Göz yaşı lüks oldu acı bedava
Dünya dar geliyor üç günlük kafa
İnsan kalmak bile pahalı bu çağda
Yaşıyoruz diye sanma biz hala kanki

Kasaba gittim et pahalı
Manava gittim ot pahalı
Bakkala gittim süt pahalı
İnsan ucuzlamış vijdan pahalı kanki

Ekmek bölünmüyor umut kırıntı
Geceler bitmiyor dert alıntı
Cebimde yoklukla baş başayım
Gülmek haram olmuş acı be kanki

Ekmek küçülmüş sofra daralmış
Dost dediğin hep bir anda satmış
Çebimde yoklukla baş başayım
Gülmek unutulmuş yüzüm kararmış kanki

Hayat pahalı değil insan ucuzladı
Bu düzen varya kanki bizi harcadı
Bu düzen varya kanki bizi harcadı kankii

Kasaba gittim et pahalı
Manava gittim ot pahalı
Bakkala gittim süt pahalı
İnsan ucuzlamış vijdan pahalı kanki kanki

Söz Yazarı Nuran Ölmez

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Kanki Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kanki şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KANKİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
20.6.2026 00:53:44
5 puan verdi
Öfkeni, kırgınlığını ve o derin çaresizlik hissini öyle yalın, öyle gerçek aktarmışsın ki... Yazdıkların sadece ekonomik bir dar boğazı değil, onun insan ruhunda, dostluklarda ve vicdanlarda yarattığı o asıl büyük aşınmayı anlatıyor. "İnsan ucuzlamış, vicdan pahalı" dizen, bu çağın en net özeti zaten.
​Sistem yükü insanın sırtına bindirdikçe, umutlar kırıntıya, gülmek de bir lükse dönüşüyor; çok haklısın. Şiirindeki o ritim ve feryat, aslında içinden geçtiğimiz bu toplumsal cinnetin ve yalnızlaşmanın ortak sesi. Kalemine, yüreğine sağlık; cebi boşaltılan insanın asıl içinin nasıl acıtıldığını çok güçlü dökmüşsün mısralara.
​Bu dizeler içindeki birikmiş bir isyanın patlaması gibi.

TEBRİKLER
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL