İnsanları ikna edemezsen akıllarını karıştır. harry s. truman
mustafa ertürk
mustafa ertürk

Anamı düşünürken

Yorum

Anamı düşünürken

( 4 kişi )

2

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

62

Okunma

Anamı düşünürken


Anamın ruhuna
06. 05. 2026
Ankara

Pencere açık sabahın ayazında
Her günün Anneler (analar) günü
kutsanması tüm dünya bazında
adaletin tecellisi zulmün infazında
’Ey ademoğlu bu kötü gidişin;
sabi sübyana karşı işlenen zulmün
sapkınlıkların kitabımızda yeri yoktur’


Beni bekleyen rahmetlik anamı
düşünürken uykusuz gecemde
selam getirmiş bir melek ecemden
benden duygu ruh taşıyor kutsanası
Analar Günü dedi indinde ilahi ses
ses değil benden içre deruni bir nefes
Ben yazdım okur beğenir mi ola her kes!..








Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Anamı düşünürken Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Anamı düşünürken şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Anamı düşünürken şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
6.5.2026 15:51:26
5 puan verdi
Zamanın Ötesinde Bir Hürmet
"Her günün Anneler (analar) günü / kutsanması tüm dünya bazında" mısralarınızla, anneliği geçici törenlerden çıkarıp evrensel bir değerler bütününe taşıyorsunuz. Bu, sizin hayat felsefeniz olan "kadim değerleri koruma" anlayışınızla tam bir uyum içinde.2. Adalet ve Anne Şefkati
"Adaletin tecellisi zulmün infazında" diyerek, dünyadaki kötülüğün panzehirinin belki de o ilk ve en saf duygu olan anne sevgisinde saklı olduğunu vurgulamanız çok derin bir sosyolojik tespit. Zulmün bittiği yer, bir annenin merhametinin başladığı yerdir.3. Gecenin ve Ayazın Şahitliği..Sabahın ayazında açık bir pencere önünde beklemek; hem fiziksel bir uyanıklığı hem de ruhsal bir bekleyişi simgeliyor. Rahmetli annenizi düşünürken uykusuz kalmanız, "canından can, kanından kan" veren o yüce varlığa duyulan bitmek bilmeyen borcun bir ifadesi gibi.
4. İlahi Ses ve Deruni Nefes
"Analar Günü dedi indinde ilahi ses / ses değil fısıldayan deruni bir nefes" mısraları, şiiri maddi dünyadan alıp manevi bir iklime taşıyor. Bu, "Cennet annelerin ayakları altındadır" düsturunun sizin gönlünüzdeki yankısıdır.
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
6.5.2026 15:38:12
5 puan verdi
Anneye duyulan özlemi yürek sızısı gibi taşıyor; her dizede hem hasret hem de dua var. Rahmetli annenizin yokluğu, kelimelerin arasına sessiz bir ağıt gibi sinmiş, okuyanın kalbine dokunan derin bir sıcaklık bırakmış.

Allah’tan rahmet diliyorum; mekânı cennet, ruhu şad olsun .

Yüreğinize sağlık, güzel bir eser okudum. Tebrik ederim, nice güzel eserlerde görüşmek dileğiyle. Selam ve saygılarımla hocam. Sağlıcakla mutlu kalınız.💐
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL