Kral olsun, köylü olsun, en mutlu insan, evinde huzur bulabilendir. -- goethe
KÜLLİYAT
KÜLLİYAT

ZÜLEYHA

Yorum

ZÜLEYHA

( 5 kişi )

5

Yorum

14

Beğeni

5,0

Puan

81

Okunma

ZÜLEYHA

ZÜLEYHA


Fırat akar gözümden, Dicle dökülür yana, Züleyha
Hasretim Munzur’la karışır derin suda, Züleyha

Zemherî düşer bir yanımdan, kör Cabbar susar içimde
Sessiz avazlar yükselir gecede, Züleyha

Ölüm gelir telaşsız, sunak ister bizden
Gençlerimizi götürür, gözyaşımız akar da, Züleyha

Analar döner elleri koynunda, ciğer kokusu harmanda
Babalar susar, evlatlarını gömer gözlerine, Züleyha

Ateş düştüğü yeri yakar, anaların yüreği yanar
Babaların gözleri kavruktur, dünya boşuna ağırdır, Züleyha

Adem’den kardeş değil miyiz biz bu kırık diyarda
Döktüğümüz kan bize söyler günahımızı, Züleyha

Sağanak bastırır gecenin ortasında, yıkar taze bedenleri
Hiçbir yağmur dindirmez acıyı, söndürmez ateşi, Züleyha

Ben ki kuyuydum sana, Yusuf bekleyen kuyu misali
Sabırla sakladım aşkı, derinlerde bekler oldum, Züleyha

Gelirsin bir gün elinde Yasin’lerle, gözlerinde yaşlarla
Milyonlarca yıl öteden hissederim gelişini, Züleyha

Gönül Adıgüzel Dural

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Züleyha Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Züleyha şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ZÜLEYHA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
akeolog
akeolog, @akeolog
5.4.2026 15:19:52
5 puan verdi
ALİ BALABAN
ALİ BALABAN, @alibalaban
5.4.2026 14:14:42
Yüreğinize sağlık, güzel bir eser okudum. Duyguların derinliğini böylesine hissettirdiğiniz için tebrik ederim, nice anlamlı eserlerde görüşmek dileğiyle. Selam ve saygılarımla.
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
5.4.2026 11:42:21
5 puan verdi
Her zaman olduğu gibi, bu günde güzel bir eser gelmiş değerli dost kalemden
Biz de okuduk, kutladık ve alkışladık, yalansız ve riyasız
Gönlün abat olsun, tüm şiirlerin birer ŞAHESER olsun
Sonsuzluğun sahibine emanet olasın, sağlıcakla kalasın
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
5.4.2026 10:29:52
​Hayatın ve coğrafyanın getirdiği büyük kayıplar, bitmeyen yaslar ve toplumsal acılar karşısında; insanı ayakta tutan tek şey kadim bir sabırla beklemek ve ölümü dahi aşan manevi bir kavuşma umuduna tutunmaktır.
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
5.4.2026 08:47:16
5 puan verdi
Bu şiir, Züleyha isminin her dizeye yansıdığı, acı ve özlemle örülmüş derin bir ağıt. Fırat ve Dicle gibi Anadolu'nun kadim nehirlerini, Munzur dağını ve Yusuf-Züleyha hikayesini kullanarak toplumsal bir travmayı ve kişisel hasreti harmanlamışsın.
Şiirin içindeki "Zemherî", "kör Cabbar" ve "sunak" gibi imgeler, hem mitolojik hem de gerçeküstü bir derinlik katıyor. Özellikle "Analar döner elleri koynunda, ciğer kokusu harmanda" dizesi, anne sevgisini ve kaybın acısını çok çarpıcı bir şekilde aktarıyor.

TEBRİKLER kutlarım KALEMİNİ ŞAİRE bacım
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL