İyimser bir insan ışık olmayan yerde ışık görebilir; ama kötümser biri neden hep onu söndürmeye koşar? (michel de saint pierre)

VEDÂ

2

Yorum

7

Beğeni

0,0

Puan

100

Okunma

VEDÂ

Sabaha şiir olur geceden kalma hüzün
Kimliksiz bir duyguya esir düşerse kelâm
Ne yazın hatrı kaldı, ne kışın, ne de güzün
Ne dostlar hoşça kal der, ne kuşlar verir selâm
Işıksız bir köşede belirir o an yüzün
Lütfunu sona sakla, nerede kaldı belâm?

Ve hangi duâ suçlu, hangi bedduâ haklı?
Düne cevap vermenin mânâsı var mı şimdi?
Mâdem ki her insanın içinde cânî saklı
O hâlde infazıma ağlayan cellât kimdi?

Sahte bir alkış kadar çekiniyorken dünden
Yârının vebâlini eksiltemem ki günden...

Râzı olmak zor değil, lâkin neyime yarar
Asırlık bir sevdâyı bir günde silen kader?
Bırak sitem etmeyi, isyanı bile zarar!
Zâten sevmek bahâne, mukaddes çilen kader...
Ne yapsam da nafile; değişmez asla karar!
Çünkü haddini bilmez her şeyi bilen kader...

İsterse arşa değsin, var mı günahın hayrı?
Zerre kadar da olsa sevâba şükretmeli
Sorular sorulmaktan utanır oldu gayrı
Belki de sırf bu yüzden cevâba şükretmeli

Ne cennet ne cehennem; arafta yittim işte.
Sensiz bir imtihanı bitirip gittim işte…

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Vedâ Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Vedâ şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
VEDÂ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yami Yami No Mi
Yami Yami No Mi, @yamiyaminomi
9.1.2026 23:37:01
Günün ölçülü şiirinin mecruh gönüllere derman olması dileklerimle.
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
9.1.2026 19:59:19
Hüzünle yazılmış bu şiiriniz, kaderin ve kaybın ağırlığını derin bir içsel sorgulamayla aktarıyor. Okurken hem sessiz bir vedâ hem de içten bir kabulleniş hissi yaşanıyor.

Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice eserlerde buluşmak ümidiyle en kalbi duygularımla saygı ve selamlarımı sunarım.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL