Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
KO
KOR
VİP ÜYE

Sessiz bitiş

Yorum

Sessiz bitiş

( 2 kişi )

2

Yorum

12

Beğeni

5,0

Puan

78

Okunma

Sessiz bitiş

Bana kalan bu... Kalanlar. Bir isim koymaya bile utandığım, döküntü yığınından ibaret bu enkaz. Bilirsin, teselli aradım hep; aradığım tek teselli, bir zamanlar sana inandığım o yalanların sönük ışığı oldu. Çünkü o ışık, gerçeklerin karanlığından daha az yakıyordu.

Ve gerçekler... Ah, o gerçekler o kadar acı, o kadar keskin ki, inan bana, canımı almaya gelen o Cellat bile işini yarım bırakıp, merhametine sığınarak yanımdan uzaklaştı. Ölümü bile utandıran bir durum bu.

Artık gelme. Ne sesinle, ne gölgenle, ne de ’pişmanlık’ denen o ucuz maskeyle yaklaşma. Ne olur gelme. Çünkü ben artık yandım, bittim, küle döndüm. Ve bu yara... Bu yara artık dikiş tutmaz. Öyle derin, öyle köklü ki, cerrahi bir müdahale bile kifayetsiz kalır.

Madem ki hayatına yeni bir sahne kurdun, yeni bir oyun başlattın; benden kalanları, o yeni rol arkadaşına anlatıp geç. Anlat ki, o da bilsin bu hikayenin sonunu. Nasıl bir yıkıma yelken açtığını görsün.

Biz bu yola çıkarken, tüm evreni karşımıza almıştık. Şimdi ise aramızda koskoca bir sessizlik var. Sen unuttun. Ben de unuttum sayılır. Geriye sadece bu soru kaldı:

Kim kime ne etti? Kim, kimi, nasıl ve neden bu sona mahkûm etti? Ve en önemlisi: Bu feryat, hangi duvarda yankılanacak?

(KOR)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Sessiz bitiş Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sessiz bitiş şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sessiz bitiş şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar, @egemavi
12.12.2025 21:32:58
5 puan verdi
Kim kime ne etti?
KOR etmiş .

Yüreğinize sağlık
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
12.12.2025 19:31:26
5 puan verdi
Bu yazı, yarım kalan bir aşkın değil; tamamen tükenmiş, kül olmuş bir bağın son nefesi gibi yakıcı, dürüst ve etkileyici.

Tebrikler

Saygilarimla🧿🖊️🙏
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL