Olgun adam bilgisini saat gibi taşır, çıkarıp herkese göstermez, gerektiğinde kullanır. (t. brown)
mxoz
mxoz

Olmuş

Yorum

Olmuş

( 8 kişi )

2

Yorum

17

Beğeni

5,0

Puan

271

Okunma

Olmuş

Öyle ki edilmiş bir ömür ziyan
Habire şaşmışım, zararım ayan
Yolumu gözlerken yıldızlar sayan
Şimdi karaltıma sırt döner olmuş

Nafile feryadım benim bugünkü
Firkat yazgıdaysa kâr etmez çünkü
Yârin ettiğini ben ettim sanki
Adımı ilençte yâd eder olmuş

Hayli vakit geçti bu gönül viran
Esefler yüreği parçalar her an
Bir nazarı binbir utanca saran
Kurt ile kuzuyu bir güder olmuş

Sırtımı döndükçe dostun hasına
Sessizlik ekledim hiçin sesine
Hani o sırdaştı ser pahasına
Ardımdan denene “beli” der olmuş

Bu hale ram olan her Allah kulu
Kaleme dayandı, mühürlü dili
Gövdeyi salladı ağacın dalı
Gönülün her işi zül, keder olmuş

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Olmuş Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Olmuş şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Olmuş şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mehmet Emin Sakin
Mehmet Emin Sakin, @mesakin
12.3.2025 12:34:05
5 puan verdi
Güzel bir şiir tebrik eder başarılarının devamını dilerim selam ve saygılarımla
Esrakilic1982
Esrakilic1982, @esrakilic1982
12.3.2025 08:28:09
5 puan verdi
Gözlerim, bu dizelerdeki her satırda yankı bulan içsel acının izini sürerken, yüreğim, her kelimeyle birlikte daha fazla hüzne batıyor. Her bir satırda, bir insanın içsel fırtınalarını, düş kırıklıklarını ve yalnızlığını o kadar güzel dile getirmişsiniz ki, yazdığınız her dizede bir hayatın kırılganlığını, bir ömrün yitirilen zamanını hissediyorum. Şairin, adını anımsatırken, karanlıkta kaybolan bir yıldız misali, hem kendisini hem de insan ruhunun derinliklerindeki boşluğu sorgulaması ne kadar anlamlı ve etkileyici… Bu dizelerde, kaybolmuş dostluklar, yitirilen sevgiler, bilinçaltımızın yaralı halleri, her bir kelimede bir iz bırakıyor. Tüm bunları bu kadar derin ve dokunaklı bir biçimde dile getirdiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Gerçekten de gönül zenginliğini ve içsel dünyayı en saf haliyle kâğıda dökebilmek çok büyük bir ustalık gerektirir. Yazdığınız her satır, bir haykırış, bir içsel çıkış, bir ömürlük birikimin izleri. Kaleminize sağlık.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL