Kanayan Yara
Sonunu düşünen insan
Olamazmış kahraman Var mıdır acaba Şu koca dünyada Bu yalana aldanmayan Bir akıllı insan… Öteyi düşünmeye ne hacet Gün gelip Dönünce devran Bulmayacak mı ki bizi Alnımızda yazan… Kim bu ateşi yakan Hangi aklın hizmetçisi Kardeş kılığında Kardeşi kardeşe vurduran… Bu yara hepimizin Az ötemizde alkışlanan… Durma bir kaynıyor Sanki nimet değil de dünya, Kan kaynatan Kap kara bir kazan… Bağdatlar var İçimde kanayan Analar Ve çocuklar Kucaklarında Oyuncaktan Bombalar taşıyan… İnsanlar var Huzuru arayan… İnsanlar İnsanı İnsan olmaktan Utandıran… İnsancıklar sonra Mutluluğu Başkalarının Mutsuzluğunda arayan… Varsın Sonunu düşünmeyen Olmasın Kahraman Bir zamanlar Kahramandı Bak şu beyaz taşın Şu mübarek toprağın Şu ötedeki Uçsuz semanın Altında Sessizce uzanan…. Selim SEVEN Kelkit - 2008 |
şiire baktığımda sorun yok dilinde ve kurgusunda. yapısal anlamda bazı sıkıntılar olduğu ama aşılmayacak sıkıntılar olmadığı da aşikar. bu yaşta ilerleme kaydettiğinde ileride daha iyi şiirler çıkacağına eminim. çok oku selo.. ne görürsen oku mutlaka. tabela, gazete, plaka, dergi; ne bulursan ne görürsen oku..
çok iyi şiirler gelecek senden biliyorum. ama dil kılavuzu ve terimler, deyimler sözlüklerini de karıştırman gerekiyor.
mesela kısa ve öz şiir için.. devam eden mısrayı bölme. bu okuyanı zorlar. örnek vereyim:
Varsın
Sonunu düşünmeyen
Olmasın
Kahraman
Bir zamanlar
Kahramandı
Bak şu beyaz taşın
Şu mübarek toprağın
Şu ötedeki
Uçsuz semanın
Altında
Sessizce uzanan….
**şöyle olabilirdi***
Varsın
Sonunu düşünmeyen
Olmasın Kahraman
Bir zamanlar Kahramandı
Bak şu beyaz taşın
Şu mübarek toprağın
Şu ötedeki Uçsuz semanın Altında
Sessizce uzanan….
ben böyle düşündüm. olması gereken gibi. örnekledim. çünkü satır altı genelde nefes payı olarak sunulur okuyana. özellikle noktalama işaretleri kullanılmadığında. bölünmesi gereken yerler genelde ayrıca şiirde çıkış dediğimiz, meyan bölümleridir. meyan okumakla alakalıdır ki; okuyan bu hızı hissedebilmeli.
devam kardeşim.
Cumhur Karaca