İnsanlar sizden, onları tenkit etmenizi isterler, fakat asıl istedikleri onları övmenizdir. w. somerset maugham
nedim demirbaş
nedim demirbaş

kafile

Yorum

kafile

( 2 kişi )

0

Yorum

7

Beğeni

4,5

Puan

315

Okunma

kafile

şahsi sorunlarla edebiyat yapma taraftarı değilim ancak toplumu ilgilendiren konularda özel hayatın hükmü kalmaz.kudüste yaşamak için istanbulu terketke yalnışlığı var hayatımda.buna yaşamak deniyorsa artık.dışarı çıktığım anlar olsada şehir hayatına uzak olmam gerçeği beni kahrediyor.her şeyin özeti gibi bu tespit.subjektif olsada sosyalleşme gerçeğini nerde aramalı sorusu için yaşlanıyor mevsimler.şehir hayatı birazda yalnızlıktan uzaklaşmayla anlamlı.bir vapurda şiir okumanın hazzını yaşamak arzusuyla yaşayanlar için nasıl bir insan olmalı sorusu.işte bunlar bir iyilik fikrine taşıyor insanları.bunlar anlaşılmalı şehir yaşamından her şeyden önce.

keder yüklüydü zaman
kuruyunca hatıralar güneşte
acıyla yoğrulmuş topraklara bakıp
bir gülü kurtarma telaşıyla geçiyor zaman

ve kendi içimin karanlığında
bana sokulan kent için kırılıyor çiçekler
hep yaz ve sonbahar beklenen yolculuklar için
bataklık çekiyor kuşların masalını
öğrenecek çocuklar taştan arınmayı
tatlı bir telaş gibi gülünce gözleri.

nedim demirbaş
1 şubat 2020

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

50% (1)

4.0

50% (1)

Kafile Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kafile şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
kafile şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL