Öyle horozlar vardır ki, güneşin onlar öttüğü için doğduğunu sanırlar. atasözü
Oğuz Can Hayali
Oğuz Can Hayali

HOCA NASILETTİN (24)

Yorum

HOCA NASILETTİN (24)

( 2 kişi )

0

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

486

Okunma

HOCA NASILETTİN (24)

Nasılettin Hoca yaşlanmış()
vede ölümsüz olmayı düşünmeye başlamış;
“Hele benim halkım ilkin
heykelimi şu alana diksin,
onlar beni çok sever,
ölsemde hep benden bahseder!”
demiş,
ahali buna İtiraz etmiş;
“Aman hocam
oradaki
Timurlenk’in heykeli,
atı şaha kalkmış, hemde kos-kocaman!
Yakışık almaz valla,
senin eşşek ile yarışman onla.”

Kalırmı hoca laf altında böyle?
Başlamış hemen söze;
“At değilmi, oda hayvan,
getirin
bende binerim!”
Demiş o zaman.

Neyse getirmişler,
at şaha kalkmış hoca yere düşmüş,
başına ahali üşüşmüş;
“Seni uyardık biz hocam!” demişler.

Hoca Nasılettin
bir ata, birde gülen halka bakmış;
“Ben zaten inecektim!”
Demiş oturduğu yerinden,
üstünü silkmiş-kalkmış
ve aklınca kurtulmuş
ahalinin tenkidinden.
Ama bu fıkrada unutulmuş,
bilemem bilmem-neden?

(
) Nasılettin Hoca Şiirleri; Orhan Veli’nin EŞŞEĞİN SÖZÜ şiir kitabından esinlenerek yazılmıştır. Üstâdın dışında hiç kimsenin asla-ve asla alınmaya hakkı yoktur.





Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Hoca nasılettin (24) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hoca nasılettin (24) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HOCA NASILETTİN (24) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL