Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - pitigrilli
ahirzamanmelegi
ahirzamanmelegi

Hey Sanrı'm

Yorum

Hey Sanrı'm

( 8 kişi )

2

Yorum

15

Beğeni

5,0

Puan

976

Okunma

Hey Sanrı'm


Eriyen karın tavandan mütemadiyen
damlaması mıydı karıncaları yuvalarından fırlatan Nuh tufanı?
Yoksa kalp atışlarımın yarattığı artçı zelzeleler mi ?

Donmuş parmaklarımda tetanoz sancısı olmasaydı dinleyebilirdim onların toplumsal kaygılarını.
Belki o zaman dağılmazdı gözlerimin mürekkebi ve tekrar etmezdi beynimdeki sanrılı imgeler.

Görebildiğim kadarıyla şiirimi piç etmek için çıkan isyanda, nişan aldı soru işaretleri toplu isyan çıkaran ünlemlere. Patlayan silahla zihnim dağıldı.

Kafası tahta kevgirle karıştırılmış deliliği bulaşıcı bir derviş, keçilerini kıvrımları teşekkül etmemiş elli gramlık beyni ile kaçıran çobana
kişi başına düşen milli gelirin yarattığı hasarı anlatıyordu.

Sonra sigara içmenin ve edebiyatla dalga geçmenin dinsel iktidarsızlık yaptığını söyledi radyodaki şapkalı Tanrı.
Kimse dinlemediği gibi, kulağını çekerek patlattılar radyonun pimini.
Kendini kutsal, putsal ve turpsal hisseden herkes limon damlatarak parlattı mürekkebi dağılmamış gözbebeklerini.

İlahi bir ihtar olsun diye çığ düşürdü sözcüklerime sonra. Şapkasının içinden çıkardığı şeytanı karıncaları incitmeden odama bıraktı. Bir vahyin naif bestesini ikram edeceğini umarken tavşan dişli bir şeytanla başbaşa kaldım.
Hey Tanrım, şeytanrım, sanrım, sancılarım diye sayıklarken dağılan zihnimi özenle kazıyarak yerden düşten uyandım.

Sahi ben kimin hikayesinde rüyaya daldım ?!

....
Berrin Nilgün Kılıç

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Hey sanrı'm Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hey sanrı'm şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hey Sanrı'm şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yağmur 1
yağmur 1, @yagmur-1
22.3.2020 00:55:32
5 puan verdi
Derin bir şiir , şifre çözmek gibi kullanılan ifadeler,, kutluyorum kaleminizi sevgili şair, çok güzel bir eser, saygıyla
birisi
birisi, @birisi1
9.2.2020 21:47:58
5 puan verdi
Yazıp yazıp sildim yorum kısmına, bazı şiirlere kelimeler kifayetsiz kalıyor, en azından tebrikler diyeyim, çok çok başarılıydı
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL