Rağbet görmeyen yasaklı bir oyunun yeniden sahnelenmesiydi. Oyun bitti bitmesine de, yeniden oynanır diye seyirciler tiyatro nöbetinde...
Esir düşecek hayatın oyunuydu sahneye konulan. karanlıktı tüm çıkmaz sokaklar, rol verilmeyen figuranlar dizilmişti sıra sıra. kan rengine boyanmıştı sahne platformu, köprü kullanılmıştı ön planda. Mavi unutulmamıştı köprünün altında.
Arka planda Oyuncak insanların üzerine yürüyen tanklar, toplar, tüfekler, hatta füze atan uçaklar. Temmuz’a uymuştu oyuncuların giydiği kuşkonmaz renkli giysiler, yaşanan sıcaklıklar…
Arka locadaydı yerim, uzakta. Bilinçaltıma yerleşmişti top atışıyla başlayan müzik.
Alegori diye biliyorduk oyunun konusunu. Galasına uymamıştı, ne renk, ne müzik ne de kullanılan araçlar. Farklıydı sanki, yüreğe çiyler düşüren oyunun konusu. Anarşi tiyatrosuna benziyordu daha çok. Ve çok gerçekçiydi. Sahne küçüktü, baş oyuncu yoktu ama oyuncular rollerini iyi yapıyorlardı hem de kendilerinden geçerek.
Segbis sistemi ile aynı anda bazı illerde de gösterimdeydi umutlara vurgun bu oyun. Hele figuranlar muhteşemdi. ölüme meydan okuyanlar, silahlara, tanklara, uçaklara kafa tutanlar...
Gözlerimde saklıyorum hala oynanan bu oyunu. Kabullenmeyişin çığlığıyla süslenen vazgeçişle noktalanan bu oyunu.
Oyun yazarından, sahneye koyanları, oyuncuları avuçlarım patlayıncaya kadar alkışa tutmak için kalktım ayağa.
Yıldızlar söndü sanki başımda. Yine aykırı zamanımdaydım, yalnızdım.
Beğenmemişmiydi kimse, sahneye konulan bu oyunu. tiyatro mu kötüydü,oyuncular mı. Dekor mu, yoksa sahne mi iyi seçilmemişti.
Yuhalıyordu oyuncuları, seyirciler. nemlenen gözyaşları ve kısılan sesleri ile oyuncuları alt eden figuranlara bağırıyorlardı bağırlarına basarak…
Renkler beyaz olmuştu, karaya karşı. Oyun tekrarlanmasın diye nöbette, çarşı.
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Galasına uymayan tiyatro. şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Galasına uymayan tiyatro. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Yürekten Kutlarım her sizede ayrı bir anlam taşıyan mükemmel bir şiir o güzel duyarli yüreğinize kaleminize emeğinize sağlık kıymetli dost sayin Zekeriya bey sevgi saygı dua ile kalin saygilar
Temmuz olaylarının anlatımı. Çok da güzel bir anlatım. Şiiri okuyunca sahneleri görür gibi oluyor insan. Dost yüreği alkisliyorum. Hiç şiirle tiyatro olurmu denmesin. Şiiri okuyunca bal gibi de şiirle tiyatro oluyormuş anlıyorsun. Kutluyorum sevgili kalemdas dostu. Selam ve sevgiler yolluyorum. .