Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - einstein
Müşteba Güneş
Müşteba Güneş

GARİP BİR DÜNYA

Yorum

GARİP BİR DÜNYA

( 4 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

685

Okunma

GARİP BİR DÜNYA

GARİP BİR DÜNYA

Çok bilinmeyenli bir denklemin,
En zor türevi bu dünya
Çözebildiğin kadar olacaksın
Yakalayacaksın hedeflediğin kadar
Ötesi kabus dolu bir rüya…
Metruk bir yol,
Önünde engelleri bulunan,
Ama gidebildiğin kadar,
Cılız, patika, tozlu dumanlı,
Yol geçen hanı,

Ya da…
Bir atın kuyruğuna bağlı sayı,
Çukuru ölümlü,
Derin kazılmış dipsiz bir kuyu,
Sıcağı kızgın,
Kor ateşe atılmış gün batımı,

Kabuğu soyuk çölde bir ağaç,
Kör iğnesi bulunmaya bir ip,
Yürek yangınında yanan bir kapı,
Güneş selinde titreyen
bir serçe kuşu,

Bulutlara sığınmış üryan bir dağ,
İnce, zayıf ve sessiz bir harf,
Bir kadının kirlettiği loş ayna,
İşte böyle
Garip bir dünya,
Çal çal oyna. !!
Müşteba Güneş

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Garip bir dünya Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Garip bir dünya şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GARİP BİR DÜNYA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Nilüfer Sarp
Nilüfer Sarp, @nilufersarp
28.5.2016 02:50:25
5 puan verdi
Kutlarım yürek sesiniz hiç susmasın kaleminize yüreğinize sağlık
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.