Dünyada sadece iki sınıf insan vardır. doktorlar ve hastalar. rudyard kipling

Kûr Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Kûr" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Kûr ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Kûr" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Kûr ile ilgili " 1000 " şiir aşağıdadır.
Dr. Sadık ÖZEN

İlkokula başladığımda;
Duyduğum ilk sözlerinden biriydi,
Kurtarıcımız Büyük Atatürk’ün;

...
Devamını oku »
Köklerinle tutup toprağı yurdun
Ben gibi nanköre sopan dayakta
Akılsız kafama ders diye vurdun

Kutsal bir görevde kendini yorup

...
Devamını oku »
hafızamdan hiç gitmeyen o kargılık
ve kurumuş yapraklarla koyun koyuna yatan
yarısı kahverengine dönmüş gülen ayva
üstü örtülü, doğal bir muhafaza içinde...


...
Devamını oku »
bana uğra
bahçemde krızantemler rengarenk
açtılar
az biraz hüznüm

...
Devamını oku »
Bursa'nın kurtuluşunun 99. yıl dönümü anısına ithâfen yazılmıştır. İşgalin yasıyla 10 Temmuz 1920'de Meclis kürsüsüne örtülen ve 2 sene 2 ay 2 gün boyunca kalan “Puşide-i Siyah” denilen kara örtü 11 Eylül 1922 günü kurtuluşla birlikte kaldırılmıştır ve bu tarihte sadece Bursa’nın değil, Türk Milleti’nin maneviyatındaki işgal de sona ermiştir.
Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyorum, mekânları cennet olsun.


DÖRT MEVSİM BURSA 🍁

...
Devamını oku »
Diplerinde sahipsiz hayvanlar otlar,
Türk askeri dağda ana bacı toplar,
Söyle İzmir söyle, Eskişeh'r nerede?
Eskişeh'rin üstünde al yeşil perde.
*

...
Devamını oku »
Nerden esse vuruyor lodos poyraz fark etmez
Yokluğunda dal gibi kırılıyorum işte
Işığım hiç yanmıyor bacam nicedir tütmez
Yalnızlık sancısıyla duruluyorum işte


...
Devamını oku »
Her ateş yakıcıdır, herkes kullanır maşa,
Ne kimseye maşa ol, ne kimseyi maşa yap,
Hesabına odaklan, yem olma kurda kuşa.

...
Devamını oku »
Gecenin yarısı geçtiği saatlerde
Satırlarıma dökülüyordu ıslak şarkılar.
Gözlerim yorgun... gözlerim ağrılı
Uyusam 'unuturmuyum ' diyordum .
***

...
Devamını oku »

İlk 215 216 217 218 219
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL