- 333 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
YEDİ BAŞLI CANAVAR
YEDİ BAŞLI CANAVAR
Yedi başlı canavar gerçekten yaşamış mı? Bilmiyorum. Yaşadıysa şayet gerçekten yedi tane başı var mıydı? Onu da bilmiyorum inanın. Ama yedi sayısının bir gizeminin olduğu doğru. Pamuk Prenses ve yedi cüceler masalını okuyarak ya da dinleyerek, izleyerek büyümedik mi?
Gökkuşağının yedi renginin olduğunu bilmeyeniniz yoktur. dünyanın yedi harikası var ve soyumuz yedi göbektir. Dünyanın yedi kapısı varsayılır, büyük ayı yedi yıldızlıdır. Şarkılar yedi notayla besteleniyor, çalınıyor, söyleniyor. Yediden yetmişe herkes çevre koruma seferberliğine katılıyor. Kabe yedi kere tavaf -etrafını dolaşmak- edilir. Şeytan yedi taşla taşlanır. Peki ya diğer dinlerde durum nasıl? Yine yedinin gizemi var. Katoliklerde yedi sakrament esastır. Yahudilerde kutsal şamdan yedi mumludur.
Eski Yunan uygarlığında yedi akıllı adam olduğu varsayılır. Çin’de yedi kutsal element vardır. Mitolojide ise yedi esas Tanrı olduğu savunulur. Mısır’daki Güneş Tanrısı Ra yedi ruhludur. Tibet’te yedi Buda vardır.
Ya bizim Hürmüz yok mu, koca düşkünü? O da yedi kocalı değil mi? Bir hafta yedi gündür. Yediveren gülü ne kadar güzel ve çekicidir.
Çocuklar yedi ayda süt dişlerini çıkarır, bu dişleri yedi yaşında düşürürler.
İstanbul başta olmak üzere; Rio ve Roma yedi tepe üstüne kurulmuştur. Dünyada yedi kıta vardır. Gök yüzünün yedi kat olduğunu varsayarız.
Demek ki neymiş yedi sayısı gizemler koruyormuş. Yedi başlı canavar yaşamış mı, yaşamamış mı? Gerçekten de yedi tane başı var mıymış? Bu soruları ben cevaplayamadım, şimdi size soruyorum.
İSMAİL MALATYA
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.