Deneyim başımıza gelen bir şey değildir, başımıza gelenlerle yaptığımız bir şeydir. aldous huxley

Umut Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Umut" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Umut ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Umut" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Umut ile ilgili " 5911 " şiir aşağıdadır.
Aşımız, ekmeğimiz
Umut.
Bazen havada uçan bir kelebek.
Bazen elimize verilen bir parça ekmek.
Çok dillendirdiğimiz bir çocuktur.

...
Devamını oku »
şu yaşam denizinde asılarak küreğine,
coşkun sevgisiyle koşsun korkmasın artık
o içindeki çocuk el ele
fakir mi sofrası olsun be
bir dilim peynir,bir lokmacık ekmeğiyle,

...
Devamını oku »
Hayat on tırnağıyla yakamızda
sille tokat anlatıyor ya
anlayana ne âla...

Duyuyor musun?

...
Devamını oku »
Her zaman tap taze olan umutlarımı.
Çocukken nasıl özenle saklarsam,
Şimdide ayni hasretle hep sakladım umutlarımı.

Yıprandık, unutulduk, anılardan silindik,

...
Devamını oku »
umutlarımın birer birer beni terkettiği o günlerde sürpriz yaptın sen bana.Birden çıkıverdin karşıma işte.Yüreğim yeniden canlanmaya başladı.Nasıl olduğunu unuttuğum gülümseme yeniden yayıldı yüzüme.Kabuğum kırıldı,karanlık dağıldı,umutlar yeşerip içimdeki yerini aldı.
Sabah olsun diye odaları arşınladığım gecelerin bitmesini istemiyorum artık.Çünkü sen varsın bitanem.Seni yaşıyorum.

Yaşadıkça çoğalacaksın.Sonsuz bir keşfe çıkıyorum seninle.Her gün yepyeni şeyler buluyorum sende.Seni keşfetmekten,seni öğrenmekten hiç bıkmıyorum.Yastığa başımı koyup gözümü kapadığımda içimi sonsuz bir huzur kaplıyor .Aylardır uyuyamadığım uykuları bir çırpıda uyuyorum.

...
Devamını oku »
Ne de olup bitene bakmayı
Deresi ırmak, ırmağı dere olmuştur
Günü kerahat bilmiş, dağ ardına düşerken
Daveti bilmez, artık kapı omuzlanmıştır
Mahremi haneye girilir

...
Devamını oku »
Umutların tükenmesin asla
Geçer zorlu bu günler unutma,
Geleceğin güzeliğinde buluşma,
Benide seni de mutlu eder unutma...

...
Devamını oku »
Nasil dindireceksin bu siziyi ?
Nasil kapatacaksin bu yarayi ?
Ne bir yara'ya benziyor
Ne de bir ates yanigina
Görünür de kanin da akmiyor ama

...
Devamını oku »
Küçücük bir ümitti içimizde
Kimi zaman bir düş, kimi zaman hayal
Bir türlü gerçek olmadı, yalan
Şimdi gönül bağım hep talan.

...
Devamını oku »
Kırk parça kalbimde seni kokladım !



Bu gece umutlarıma umut ekledim,

...
Devamını oku »

İlk 437 438 439 440 441 442 443 444 445 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL