(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Anladım! şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Anladım! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Kader konusunda, Seyit Kutup'tan şöyle bir görüş okumuştum: "Önce irade, sonra kader gelir" Allah iradeyi sadece insanlara vermiş...Ve de ameller niyetlere göre yazılır... Saygılarımla...
Hayatın güldeki anlamı Kırmızı ve mavi gül, aşkı iki kişiliktir, BEDEN VE NEFS, oh hayat ne güzel Sarı gül solmaktır, HİÇLİK, FENAFİLLAH, OLMAK YADA OLMAMAK, NİRVANA, aşk yokmuş gibi görünür Beyaz gül ebedi diriliştir, RUH, ruh var diyenler yaşadı, Siyah gül AŞKTIR, GÖNÜL, aşk var diyenler vuslata erdi, anlamın değişik renkleri, tebrik eder, esenlikler dilerim.
Eksiklik var ya, o eksiklik olur mutlaka! "Kader varsa, yaratan eksik, Yaratan tam yazmış ise, Kader yok!" Kehanet te buya, Çözümü muamma bir yaratılış döngüsü! Felsefi bir o kadar da kısa ve öz anlatım. Lakin kuşkuya düşmeyin. Bir yaratıcı var elbet. Adı nedir bilmediğim. Her dilde her ırkta ona ayrı ayrı hitap ederler! Ben ise; yaratıcı diyorum. Kaderde ise çekincem vardır kimin tayin ettiğine dair!
Ne diyebilirim saygıdan başka? Lakin şair değilim deyip te şiir yazanları hazzetmem. Ya şairsiniz, ya değilsiniz. Ki şiir yazıyorsanız şairsiniz. Şairim ama iyi şiir yazamam ve ya şairim ama iddalı değilim derseniz daha doğru bir söylemde bulunmuş olursunuz! Saygılar.
Not.: Sayfamda şair değilim diyenlerle ilgili bir yazım vardı okumanızı tavsiye ederim.
Yaratan konusunda ve de kader yorumlamanız da sizinle aynı fikirdeyim. Bu koskoca evrenin kendi kendine oluşmadığını ille ki onu meydana getiren bir güç olduğuna inanıyorum..
İslam dininde biz ona Allah diyoruz diğer inanışlar da kendi dillerinde sesleniyorlar.
Kader diye bir çizgi varsa eğer önümüze konan, onu kendi seçimlerimizle yine kendimizin yönlendirdiğine inanıyorum ben.
Öyle ya.. Kaderimiz önceden belirleniyor ve bizim onu yaşamamız esas kılınıyorsa, yaptıklarımızdan nasıl sorumlu tutulabiliriz ki?
Yanlışı da doğruyu da bize bırakıyorlar ki, varsa sonunda bir sorgulama zamanı, herkes versin kendi yaptıklarının hesabını.
“Beni sev diye sevmedim” dizesinde zaten “ben seni” var; o halde ilk dize fazlalık.
Sevgi zaten karşılıksızdır, sevdim diyorsan ikinci dize de fazlalık.
“Elleri sevmeni de istemedim.” dizesinde zaten “ama ben senin” var, o halde üçüncü dize de fazlalık.
“Elleri sevmeni de istemedim” çok uzun sadece: “kıskanıyorum” bak ne güzel bir şiir.
“Kader varsa” Malumu izaha ne gerek var. Yok diyen mi var. Sınırları kişiden kişiye değişse bile. Bu da fazlalık. Yok bu alttaki dizeyle ilgili diyorsan zaten “Seni yazmamış yaratan” dizesinden sonra son derece fazlalık.
Son dize: “Ne diyeyim” Ne diyeceğini bilmiyorsan buraya niye yazıyorsun, fazlalık.
Bak şiir ne güzel oldu. Sabah sabah Can Maybul’un yazısındaki yorumunuzu okuyunca.
Şaka güldürmek için yapılır ama herkese de yapılmaz, anlamayan şaka yapanı aptal zanneder
Hem beni sevme, hem de başkalarını da sevme, off, olmadı ama şimdi, :) onun da sevmeye ihtiyacı var ama. Kader deyip bu hayatı sevgisiz yaşamak olmaz ki. Neyse şiir kurguydu nasılsa, tebrikler.
Benim karalamalar spontene gelişiyor. Okuduğum bir yazıdan, dinlediğim bir haberden veya gördüğüm bir fotoğraftan etkilenip o anda yazıyorum ki, sonradan unutmayayım.
Kutlarımmm