Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
sahrayeli
sahrayeli

ÖTME BÜLBÜL

Yorum

ÖTME BÜLBÜL

( 3 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

627

Okunma

ÖTME BÜLBÜL

Bülbül ötme öyle boşu boşuna,
Yaralı ceylan gibi ağıtlar yakma,
Deli divane olmuş sun şakıma,
Ötme bülbül ötme,içerimi dağlama.

Bülbül seni altın kafese koydular.
Ne kıymet verdiler,ne korudular.
Bir kere gelip hatrını sormadılar.
Ötme bülbül ötme, içerimi dağlama.

Bülbül bir kere gelsen de dile,
Şöyle anlatsan derdini bütün göğe,
Anlatsan da, anlamazlar bile bile,
Ötme bülbül ötme içerimi dağlama.

Bülbül kafesin nasıl pas bağlamış.
Seni gören oturup haline ağlamış.
Yinede derdin nedir anlamamış.
Ötme bülbül ötme içerimi dağlama.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Ötme bülbül Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ötme bülbül şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖTME BÜLBÜL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL