(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
KAİDE şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KAİDE şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Ziya Bey Kardeşim, Maalesef bugün hatır için her herze yeniyor... kural-kaide hak getire... Sonumuz hayrola demekten başka bir şey gelmiyor maalesef elimizden.
İnsanlar öncelikle yaratıcının kurallarını, emir ve yasaklarını görmezden geldiler... yaşadıkları toplumun genel kaidelerini zaten yok saydılar... sonuç: kaos.. Sonumuz hayrola... Teşekkür ediyorum Bayram Ali Bey Kardeşim. Sıhhatiniz daim ola...
Kural tanımazlık, en büyük belâmız Abdülkadir Bey. Bu kurallar, öncelikle Allah'ın (C.C.) koyduğu kurallar... Farzlardan uzak kaldıkça başımıza her türlü gaile açılıyor. Hakkın kurallarından sıyrıldıkça, halkın kurallarını zaten hiçe sayıyoruz. Sonumuz hayrola..
Sağ olasın Hülvani Bey Kardeşim. Bu sıralar pek vaktim olmuyor. Defterde paylaşım yapamıyorum. Ziyaretlere zamanında iade-i ziyaret imkânı bulamıyorum. İnşaallah yanlış anlaşılma olmaz. Sıhhat ve selâmet diliyorum.
"Don değişir, din değişmez!" prensibi ile hareket edebildiğimiz gün bu sersefil durumdan da kurtuluruz inşaallah Kadri Bey Üstadım. Selâm ve dualarımı gönderiyorum.
Uzun zamandan beri yoktunuz, tekrar bir şeyler yazmanıza sevindim.
Benim için en genel geçer kural "Fein lem yehkumu bima enzelallahu ulaike humul kafirun" ayetidir. Bu ayeti esas almayan hiçbir kural beni tanımlayamaz, bana hitap edemez. Ve siz bana bunu hatırlattığınız için çok teşekkür ederim sayın hocam. Yine çok heyecanlandım sayenizde. Hele şu darbe anayasasının ilk maddelerinde yer alan ve zorunlu olarak her vatandaşı Fransız artığı ideolojilerle düşünmeye ve davranmaya, yasal olarak bir gruba mensup olmaya mahkum eden kurallar büsbütün hurafe. Herkes darbe anayasası gereğince aynı ideolojinin mensubu. Fakat Türkiye'de bunun net bir istisnası var; benim.
Çünkü Allah'a şükür ben Fransız hurafelerinden çok daha orjinal düşünce biçimi geliştirebilen, kendi yaşam felsefesini oluşturabilen harika bir anlayışa sahibim. 1700 model Fransız felsefecilerinden de çok daha iyi bir eğitime ve kültüre sahibim.
Teşekkür ediyorum Emrullah Bey Kardeşim. Hurafelere ve kural tanımazlığa karşı dik bir duruş sergileyebilmek, millet olarak en zaruri ihtiyacımız. İnşaallah temel kural olan inancımızın esaslarını hakim kılacak bir yönetime de kavuşmayı Mevlâm nasip eyleye.. Sıhhat ve selâmet diliyor, muhabbetle selâmlıyorum.
Kadir Ustam, Her iki fotoğrafımdan da memnunum. Kendimle barışıkım. Evvelce birkaç kere profil/tanıtım resmimi değiştirdim. Bir dost yürek sitem etti: "Sık sık resim değiştiriyorsunuz, sizi tanımakta zorlanıyorum. Lütfen belli resimde karar kılın." diye yazmıştı. Ben de o zamandan beri tanıtım resmimi değiştirmekten vazgeçtim. Zaman zaman böyle kendi fotoğraflarımı fon olarak kullanmak daha iyi diye düşünüyorum. Sıhhat ve selâmet diliyorum. Muhabbetle selâmlıyorum.
Genel geçer kaideler konulmuşsa sıraya; Orda asla girmemeli hatır gönül araya…
Başlar ise yıkılmaya kurallar manzumesi; Hak,adalet mevta olur, okunmaz esamisi….
Çok çok harika ve güzel mana yüklü kısa ve öz anlamasını bilene çok şeyler anlatan şiir'i yazan kalemini ve yüreğini gönülden kutluyorum ve saygılarımı sunuyorum...
"hatır için bilmem ne yenmez" diye
zaman hatır gönül işi
adaleti, Allah'ın emrini uygulayan yok
uzak kaldım bu aralar
selamlar saygılar hocam