Sual de bilgiden doğar, cevap da... (mevlana)
Dino-can
Dino-can

TEMMUZ YANGINI

Yorum

TEMMUZ YANGINI

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1403

Okunma

TEMMUZ YANGINI


Oyy temmuz...
Süphan’ın karını eriten temmuz,
Ne zamansız yangınların varmış.
Canlar kavrulurken kızıl alevlerde,
Teğet geçti bulutlar,
Yağmadı,yağamadı yağmurlar...
Bir kırlangıcın gagasındaki su,
Yetmedi,yetemedi ki sana.

Bedenlerin isi,kara bir leke oldu alnına.
Ne tarih siler,ne de zaman...

Dağlar,dağlar ağıt yaksın,
Bulutlar ağlasın aydınlığa.
Boynunda saç teli ile asılı değirmen taşı,
Günahındır; esir alır seni.
Göğe ağan ruhlar da kabusun...

Küller,küller orada
Küller yağlı,küller ağır
Küller alevlerin utancı.
Yağmurlar yıkayamaz.
Rüzgarlar savuramaz.

Alev,alev yangınında üşümeliyim...
Soğumalı içimdeki dinamitler.
Göçebe mevsimler alsın acımı.
Sen de kal utancınla...

2.Temmuz.2009/Antalya
Fesih Çelik

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Temmuz yangını Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Temmuz yangını şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TEMMUZ YANGINI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL