Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
Tatlii 52
Tatlii 52
@tatlii52

EY CAN ! RÜYADAN UYAN

23 Haziran 2012 Cumartesi
Yorum
Şiirgram

EY CAN ! RÜYADAN UYAN

( 3 kişi )

3

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

1458

Okunma

EY CAN ! RÜYADAN UYAN

¤¤¤¤
Bir ihanet sabahı uyanırken yüreğim kan revan içinde bu sevdadan
. . .
Bir nebze olsun umut yoktu artık istikbal için yeldadan.
¤¤¤¤
Karanlığa gark olmuş gece çökerken çocuksu bakışlarına ürkek ve mahzun
. . .
Gölgesi titremekte bir şamdanın umut dolu uykusunda uzun uzun.
¤¤¤¤
Meczup bir kol sarılırken alevden arta kalmış saçlarına.
Meded uman bir Hristiyan sarılırdı korkuyla haçlarına.
¤¤¤
Şems hasretle girerken güruhun kapkara koynuna.
Mahpeyker dolanırdı şehvetle bir rindin nurdan boynuna.
¤¤¤¤
Beton yığınları gülümserken arşın tunca boyanmış rengine.
Bulutlar saçardı rahmetini mezarların gam kokan sengine.
¤¤¤¤
Ve bir çocuk hevesle bakarken uçurtmanın peşinden.
Arsız gûlyabaniler kopamiyordu ruhlarının leşinden.
¤¤¤¤
Perdeler çekilipte camlar dışarda kalınca bi çare öksüz.
Ne filmler yazılıp çizilirdi içerde senaryosu lafsız sözsüz.
¤¤¤¤
Ey zillete göz yuman asumanın çeşminde yan.
Zannetme ebede akar damarındaki irinli kan.
Değiştiripte yönünü batıdan doğunca birgün tan.
Ruz i mahşer e doğmadan bugünün rüyasından uyan
. . .
¤¤¤¤$.T¤¤¤¤

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Ey can ! rüyadan uyan Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ey can ! rüyadan uyan şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EY CAN ! RÜYADAN UYAN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
suskun nokta
suskun nokta, @suskun-nokta
24.6.2012 10:08:40
5 puan verdi
hıkate tarzında dızeler okudum yuregınden satırlara dokulen yuregın ve kalemın daım olsun sevgılerımle
DuygusalsairBilalyilmaz
DuygusalsairBilalyilmaz, @duygusalsairbilalyilmaz
23.6.2012 22:09:46
5 puan verdi
Değerli hemşehirm değerli kızım,

çok güzel şiir fakat telefondan yazıyorsun sanırım şiir düzenini mutlaka yap düz yazı gibi çıkıyor şiirlerin.yüreğine sağlık kalemin daim olsun

Bilal YILMAZ 52
suzan çelik
suzan çelik, @suzancelik
23.6.2012 01:26:52
5 puan verdi
SEVGİLİ KIZIM ŞİİRLERİN BANA ULAŞMIYOR.BU ULAŞTI TEK.BENDEDE YORUM ÇOĞALDI.SENİN SAYFANA GİRMEYİ UNUTTUM KUSURUMA BAKMA EVLADIM.ÇOK .ÇOK GÜZEL Bİ NAZIM NESİR KARIŞIMI BİR ÇALIŞMAYDI.
KAHRAMANIN YA ALLAH AŞKINDAN YADA BİR SEVGİLİDEN BAHSEDİYOR İLK ÜÇ CÜMLEDE ONU KESTİREMEDİM.UMUTSUZLUĞA DÜŞMÜŞ ,KALBİ PARÇALANMIŞARTIK BU SEVDADAN HAYIR GELMEYECEĞİNİ ANLAMIŞ AMA BEŞERİ BİR SEVDA BU.OKADAR YANMIŞKİ SEVDADAN KALAN SAÇLARINA SANKİ HRİSTİYANLARIN KORKTULARI ZAMAN HAÇLARINA SARILDIKLARI GİBİ.SANKİ BİLİNMEYEN BİR EL SARILMIŞTI KALA SAÇLARA.ŞEMS TOPLUM TARAFINDAN NASIL HOR GÖRÜLDÜYSE,RİNDLER ŞİİRİNDEKİ MAHPEYKER BİR RİNDE AŞIKOLMUŞTU.BETON BİNALAR ORTALIĞI SARDI ARTIK O ESKİ MANZARALAR YOK.YAĞMUR MEZAR TAŞLARINI ISLATIRDI.BİRÇOCUK ÖZENEREK BAKIYORDU BİR UÇURTMAYA,HERKES ECLERİNE ÇEKİLİNCE NE OLAYLAR SENARYOSUZ FİLM OLUR İNCELESEN.YAŞANIYORDU O EVLERDE KİMBİLİR.HERBİRİ.GÖK YÜZÜNDEN AKAN YAĞMURLARIYLA ISLAN .GÜNEŞ BİRGÜN BATIDAN DOĞARSA EN BÜYÜK KIYAMET ALAMETİDİR.İŞTE OTURUPBU YALANCI RÜYALARDAN UYAN VE GERÇEKLERİ GÖR.

KUTLARIM.ŞİİR ÇOK GÜZELDİ.ALLAH'A EMANET OLUN ARKADAŞIM.SELAMLARIMLA.

ŞİMDİ YORUMUMA, ŞİİRLE İLGİLİ İKİ GÜZEL SÖZ İLAVE EDİYORUM.
HOŞÇAKALIN.


Ya İslam’da yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün.

İki şeyi unut; yaptığın iyiliği ve sana yapılan kötülüğü. iki şeyi unutma; ALLAH’ı ve ölümü.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.