(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
KADINLAR GÜNÜ şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KADINLAR GÜNÜ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Sekiz mart dünya emekçi kadınlar günü Bu gün yaşananlar aratmadı ki dünü Haberde duyduk bir kadının öldüğünü Sevgi yaşanan bir ocağın söndüğünü
Fakir ve zenginin yaşadığı son aynı Fark etmiyor okumuş cahili hep aynı Bak katiline kardeş kocası ya kaynı Yabancı biri değil ömrüne kıyanı
Hasmıyla damarında aynı kanı taşır Son vermek için hayata sebep aranır Elemli sonda aynı sebep kıskançlıktır Kimi zaman masum çocuklar kullanılır
Konuşurlar bir birinden farklı lehçeli Kimi modern kimi özgür kimi peçeli Bilmez neden vuku bulur kötü tecelli Bekçi ister mi, sorulmaz acep bedeni
Delâletten kurtuluşa sebep aranır. Günlerce söz söylenip yazı karalanır. Çözüm yoksa ne zaman Furkan aralanır. Toplumu kavuran ateş durmaz harlanır
Belki de aynada her gün gördüğü yüzdür Aynı sofrada, ekmeğini böldüğüdür Çamaşırın yıkayıp, aba ördüğüdür Bu ne çelişki bu ne anlamsız döngüdür.
Etem KARTAL 08.03.2012
Cehaleti yenemeyen toplumlarda kadın haklarını aramak beyhude vefakar kadınlarımızı birliğe beraberliğe ve yobazlarla mücadeleye davet ediyorum.Şiiriniz anlamlı ve güzeldi, değerli şairi kutluyorum.Yunus diyarından selamlar.
Sevgili dost, sınıf ayırmadan dizelerinizde yapılan eleştrilerinizi yerinde buldum. Ne yazı ki trafikte de öyleyiz. Bir gün trafikte kurallara dikkat edileciğini görürsek, biliniz ki Türkiye'de kadın haklarına saygı ve sevgi olacaktır. Size teşekkür ederim bu güzel şiir için.
D_A_Ğ_D_E_L_E_N tarafından 3/9/2012 10:36:07 PM zamanında düzenlenmiştir.
Hoş geldin Nuri bey duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten bayanların özellikle trafikte yaşadıkları tam bir işkence, Bir ülkede ne zaman kadın erkek ayrımı yapılmadan insanlara birey olduklarından kaynaklı değer verilirse, o zaman biraz bu konuda yol katettiğimiz söylenebilir.
Yorumunuzla beni onurlandırdınız, saygı ve selamlarımı sunuyorum esen kalın.
Bence kadınlar günü onlara hak değil onalaran ellerinden alınan haklarının hatırlatılmasıdır... Neden mi? Önce kadın gazete ve dergilerden çırılçıplak boy boy resimlerinin basılmasından kurtarılmalı... Aslında kadın hakkını İslamla almış fakat uzaklaşmakla yitirmekte... Kadınların gerçek hakkı verilmeli ve korunmalı... Anlamlı şiirini kutlarım...
Cemalettin hocam çok dikkat çekici ve ince bir konuya temas etmişsiniz, aynı düşüncedeyim. Kapitalist sistem ne yazık ki kendini var etmek ve devamlılığını sağlamak için bizce kutsal saydığımız değerleri birer malzeme olarak kullanmakta ve bunada bir çok kadın alet olmaktadır. Dünya arzu ve isteklerinden, kurtuluş nefs esaretinden sıyrılmadıktan saınra kadınlık onuru ayakaltında çiğnenmeye devam edecektir. Saygı ve selamlarımla.
Murat kardeşim hoş geldin, İnsan kalitesinin zayıf olduğu yerde ne kadına nede başka bir canlı varlığa saygı vardır. kadınlarımızın değerlerini dediğniz gibi bir güne indirgemek en büyük haksızlık olur, hayatın bir yarısı erkek ise diğer yarısının da aynı değerde kadın olarak algılandığı zamanların ve şiddetin son bulduğu günlerin yaşanmasını temenni edelim saygı ve selamlarımla.
Hoş geldin Mehmet abi ziyaretin için çok teşekkür ederim. Annemiz olan, eşimiz olan, kızımız olan kadınlarımızın değeri sembolik bir günle değil, sevgi ile ve bütün yıl aynı değerde anılmalıdır. Bu anlamda iki satır karalamak ve siz değerli dostlarla paylaşmaktan onur duydum saygı ve selamlarımı sunuyorum esen kalın.
Merhabalar Etem dost.. Evet hiç bir şey değişmiyor..Aslında emeğin cinsiyetinin önemi yoktur. Ama emek kelimesini bir kenara bırakıp yalnız kadınlar günün denilmesi hoş değil.. Son şiirim de bu konuyu işlemeye çalıştım..Sonuşta emek kazanmalı diyorum ve dostu kutluyorum... Selam ve sevgiler..
Değerli dost kalem kıymetli düşüncelerine katılıyorum. Bu gün (8 mart)gerçekten güçlüye, ezene, hükmedene bir başkaldırı günü olarak anılmalı. Ancak liberal sistem her şeyi fiyatladığı gibi özel günleride nasıl ekonomik olarak sisteme dahil ederim diye düşünüyor. Böyle olunca da anlamından uzaklaştırıyor. Biz EMEKÇİLER olarak bu günün bu anlamıyla kutlamnasını önemsiyoruz saygı ve selamlar.
Hoş geldin Azimet abi ziyaretin için çok teşekkür ederim. Annemiz olan, eşimiz olan, kızımız olan kadınlarımızın değeri sembolik bir günle değil, sevgi ile ve bütün yıl aynı değerde anılmalıdır. Bu anlamda iki satır karalamak ve siz değerli dostlarla paylaşmaktan onur duydum saygı ve selamlarımı sunuyorum esen kalın.
Sekiz mart dünya emekçi kadınlar günü
Bu gün yaşananlar aratmadı ki dünü
Haberde duyduk bir kadının öldüğünü
Sevgi yaşanan bir ocağın söndüğünü
Fakir ve zenginin yaşadığı son aynı
Fark etmiyor okumuş cahili hep aynı
Bak katiline kardeş kocası ya kaynı
Yabancı biri değil ömrüne kıyanı
Hasmıyla damarında aynı kanı taşır
Son vermek için hayata sebep aranır
Elemli sonda aynı sebep kıskançlıktır
Kimi zaman masum çocuklar kullanılır
Konuşurlar bir birinden farklı lehçeli
Kimi modern kimi özgür kimi peçeli
Bilmez neden vuku bulur kötü tecelli
Bekçi ister mi, sorulmaz acep bedeni
Delâletten kurtuluşa sebep aranır.
Günlerce söz söylenip yazı karalanır.
Çözüm yoksa ne zaman Furkan aralanır.
Toplumu kavuran ateş durmaz harlanır
Belki de aynada her gün gördüğü yüzdür
Aynı sofrada, ekmeğini böldüğüdür
Çamaşırın yıkayıp, aba ördüğüdür
Bu ne çelişki bu ne anlamsız döngüdür.
Etem KARTAL 08.03.2012
Cehaleti yenemeyen toplumlarda kadın haklarını aramak beyhude vefakar kadınlarımızı birliğe beraberliğe ve yobazlarla mücadeleye davet ediyorum.Şiiriniz anlamlı ve güzeldi, değerli şairi kutluyorum.Yunus diyarından selamlar.