(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Chanel No.5 şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Chanel No.5 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Koku hafızamız en güçlü olanı. Bir kere yerleşti mi, yıllar sonra bizi olmadık yerlerde yakalamayı biliyor. O yüzden sevgiliyle beraber iken kokusunu fazla içine çekmemeli insan; eğer bir gün onu unutmayı planlıyorsa. Sevgilerimle.
Başlık karşınıza geçit vermez bir kapıcı gibi çıkıyorsa gözünüzü kapayın ve yokolsun. Şiir yazıldığında o başlık yoktu. Onsuz da bir süre idare edebilir.
Keşke bir fikir, bir his yaratsaydı ama yoksa da yoktur.
Chanel 5 de benim kişisel tercihim değil ama koku dünyasına bu derece başka malolan parfüm varsa bilmek derim. (Biraz parfüm tarihi karıştırdım, hala yok).
Dünyanın en meşhur parfümleri arasında gösterilen Chanel No: 5, 1921 yılından beri varoluş ve gizem arasındaki büyülü ilişkiyi ve bu iki kavram arasındaki dengeyi ifade ediyor. Bu tema parfümün büyük gizlilikle İstanbul’da çekilen, Fransız oyuncu Audrey Tatou’nun oynadığı reklam filminde de çok güzel işlenmiş. Zamansızlığı ve kalıcılığıyla önem kazanan parfümün içeriğinde yoğun yasemin notaları var. Diğer notalar ise gül, ylang-ylang ve sandal ağacı. Marilyn Monroe’nun yatakta sadece iki damla Chanel No. 5 sürdüğünü dile getirmesiyle ‘kült’ parfümler statüsüne ulaşan No.5, aynı zamanda dünyanın ilk tasarımcı parfümü. Peki ismi neden No.5? Yaratıcısı Ernest Beaux’nun Gabrielle Chanel’e denemesi için sunduğu 5. Parfüm olduğu için marilyn monroe'ya sormuşlar gece ne giyersiniz diye. hiç bir şey sadece chanel no 5 giyerim demiş.wear'in sürmek anlamını kabul etmeyenlerce ceviri.
çok ama çok gaüzeldi özlem serzenişi içinde anlam ummanlığında mavi bir dalga esintiliğiyle başlanmış satırlara tebrik ederim sevgili şâir.sevgiyle kalın hoş kalın.
Bayan Monroe'nun cevabı başlı başına bir şiir teması olmaya aday. 'Giydiğini gün boyu üzerimde taşıdım'la da şiirdeki anlamı kaybedenlerin tepkilerini almak mümkün. Normalde Chanel 5'ten pek hoşlanmam ama bu büyük olasılıkla parfümü Bayan Monroe'nun üzerinde görmediğimdendir.
Teşekkür ederim kısa şiirimin boyutlarını arttırdığınız için. Saygılarımla.
Ben başlığa hiç yorum getiremedim zaten. Şifresi kendinde saklı kaldı o yüzden. Ama dizelerde "daha hayatımdan geçecek çok sevgili var" mesajı veren bir şahsiyet görüyorum nedense.
Birden fazla anlamı olan cümleler (Kelimeler değil; onu sevmem): Şiirin de güzel tarafı bu değil mi zaten? Okuyucuyu (sonra bulmak üzere) kaybetmek. Aynısı öyküde ters tepki yapar.