(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
SENSİN... şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SENSİN... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Halk Edebiyatı nazım biçimleri içerisinde en çok istimal edilen hece vezni 11’lik hece olsa gerek. Beş hececiler gibi Türk edebiyatına damgasını vuran sanatçılarla beraber, bağımsız bir şekilde edebiyatımıza hizmet eden kimseler – Meselâ Necip Fazıl Kısakürek- tarafından yeni bir soluk kazandı.
Artık herkesin atışma dili ile değil de yeni imge ve alegorik düşünceler doğrultusunda özgün mısralarla şiir dilini yakalamaya çalışan şâirler edebiyatımız daha önceki konumunu yavaş yavaş yukarılara çıkarmaya başladılar.
Ahmet Turgut Atlık şiirlerine daha birkaç gün öncesine kadar hiç rastlamamıştım. Ama bir şiirime düşmüş olduğu yorumla kalemi ile tanıştım. Yaşını bilmiyorum. Eğer resimdeki gibi ise daha genç bir kalemdir. Bir genç kalemden bu derecede şiirin dış ve iç unsurları güçlü bir şekilde kullanılmış bir şiir okumak sevindiricidir.
Şiirdeki dil ve üslup şiir akıcı kılarken duyguları yansıtması açısından orijinal betimlemeler içermekte. Zaten bütün mesele bu. Şiire duyguları “Şiir Dili” ile yansıtabilmek. Bunu başarmak; şiir yazmaktır. Yoksa salt kâfiye bulup aralarını sıradan kelimeler ile doldurmak şiir değildir. İşte bu yüzden bu şiirde bir ayrıcalık ve güzellik mevcuttur.
Öenmli olan çokça kullanılan kelimeleri istimal etmek değil. Önemli olan o kelimeler ile yeniden bir şaheser inşâ edebilmektir. Kelimeler tıpkı logolar gibidir. Nasıl ki aynı logolarla değişik şekil ve biçimler elde ediliyorsa; kelimeleri değişik bir biçimde kullanmakla da güzel ve etkileyici eserler elde edilebilir. Bu yüzden kelimeleri sınırlandırmadan, bu kelime çok kullanılmış ve eskimiş demeden o kelimeye yeni bir yenilik katarak kullanmak… Marifet işte budur. Kördüğüm, gördüğüm gibi –r sesi, doyamadığım, duyamadığım gibi –y sesi, ben sen gibi –n sesi revi olan uyaklar çokça istimal edilmiş olsa bile, işte şiir güzel olunca kendisini böylece okutuyor.
saygılar..