Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
ilki(m)
ilki(m)
@ilki-m-

büyüyorum bak sevgilim / kuşlar

15 Nisan 2010 Perşembe
Yorum
Şiirgram

büyüyorum bak sevgilim / kuşlar

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1510

Okunma

büyüyorum bak sevgilim / kuşlar

insan kuş misali diyorlar da sevgilim
bir kuş kadar mi olamıyor özgürlüğümüz ki
koltuğumuzun altında
ayaklarımızın dibinde
aman bir şey olmasın diye sakladığımız
küçücük çantalarımızla bağlanıyoruz geçmişe
bir kuş gibi gidemiyoruz
kanatlanmaya
yaşabilmek umuduyla
az sonraya açıp ağızlarını bas bas bağıran
ve
çarpmadan birbirlerine bir de
dönüp duran bir kuşçuk kadar da mı yok ki aklımız
tökezleyip duruyoruz durmadan
ya da değerimiz ki
çarpıp duruyoruz durup durup birilerine

ah sevgilim bu güzel havalarda da gelmiyor mu ki keyfimiz başımıza
ne deniz havası alıyoruz
ne havasını denizin içimize
o kadarcık da mı özlenmiyoruz
ne ben koşabileceğim şimdi kuşlar ardına
ne sen geçebileceksin aralarından
birazdan onlar da küsecekler bu halimize
kaçıverecekler
çocuklara hem de

ben
büyüyorum bak sevgilim

Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Büyüyorum bak sevgilim / kuşlar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Büyüyorum bak sevgilim / kuşlar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
büyüyorum bak sevgilim / kuşlar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ELİF NUR
ELİF NUR, @elifnur
15.4.2010 20:51:33
kuş kadarmı beynimiz yok,yoksa kuşlar mı bizim kadar sevgi dolu değil..yada sevgiliyimi bırakıp gidemiyoruz çook uzaklara.Ayağımızdaki pranga aşkmı?
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.