İhanet, iyi başlar; ama sonunda kendine ihanet eder. lıu
Mustafa Özçelik
Mustafa Özçelik

DAĞ

Yorum

DAĞ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1170

Okunma

DAĞ



Dağlara inince karanlık
Mezarı başında bir dervişin
Bir ışık yanar
Bir âh çıkar karıncaların dilinden

Diz çöküp ırmağı öpen serçe
Suyunu bir yılanla paylaşır
Şifâlı elleriyle dedenin
Yaralı bir kartalın yüzü güler

Ekmek su ve zeytin için
Bu tepeye tırmanmak gerek
Yalnız gözlerini kapa
Niyaz vaktidir servilerin

İşte rüzgâr içinin depremi
Ay ışığı altında divâne bir gönül
Kim gördü gecenin eli
Öperken toprağın yüzünü

Yoksul bir gündüzden sonra
Bereketli bir akşam âyini
Dedenin renk renk gülleri
Yeni bir can sunarken toprağa

Mühlet bitti çözüldü dil
Beden nedir ki konuşan kalbim
Aşk bir duâ menekşe renginde
Hasretle serin sulara koşan

MUSTAFA ÖZÇELİK

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Dağ Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dağ şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DAĞ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL