"okuyucuları ikiye ayırırım: hatırlamak için okuyanlar, unutmak için okuyanlar" wıllıam phılıps
nejat hoca
nejat hoca

BİR SABAH*

Yorum

BİR SABAH*

( 12 kişi )

10

Yorum

15

Beğeni

5,0

Puan

132

Okunma

BİR SABAH*

BİR SABAH*

Sonra bir sabah
pencereyi açıp gökyüzüne bakmak.
Hiçbir şey olmamış gibi değil;
her şeyi yaşamış,
her şeyden geçmiş biri gibi
derin bir nefes almak.

Ve kendime seslenmek,

“Dur orada...
Daha bitmedi.
Hayat dediğin şey
bazen tam da vazgeçmek üzereyken
yeniden başlar.”

Sonra gitmekten vazgeçmek...
Bir sandalye çekip oturmak
kendi ömrümün kıyısına.
Sessizce beklemek
içimde yeniden yeşerecek
o küçük umudu.

Bazen diyorum ki...
çekip gideyim bu dünyadan uzaklara...
Sonra anlıyorum:
Asıl yol, uzaklara değil;
insanın kendi yüreğine doğruymuş.




Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (12)

5.0

100% (12)

Bir sabah* Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir sabah* şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİR SABAH* şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hosoglu
hosoglu, @hosoglu
13.9.2026 16:38:36
5 puan verdi
Harika bir eser, tebrik ediyorum üstadım
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
13.9.2026 13:57:04
5 puan verdi
dugu yüklü güzel anlamlı güçlü bir paylaşım yüreğine gönlüne sağlık
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
13.9.2026 11:42:18
5 puan verdi
Değerli dosttan harika, hoş bir eser gelmiş sayfaya
Bizde okuduk ve kutladık yürekten, yalansız ve riyasız
Gönlün abat olsun, huzurla dolsun, tüm şiirlerin hep güzel olsun
Allah'a emanet olasın, sağlıcakla kalasın
Etkili Yorum
Tamer Karakaş
Tamer Karakaş, @canim-benim
13.9.2026 11:30:24
5 puan verdi
Nejat Hocam, "BİR SABAH" şiiriniz insanı kendi iç dünyasıyla buluşturan, muazzam bir olgunluk eseri olmuş. "Hayat dediğin şey bazen tam da vazgeçmek üzereyken yeniden başlar" mısranız okuyucuya müthiş bir umut ve direnme gücü aşılıyor. Şiirin finalindeki "Asıl yol, uzaklara değil; insanın kendi yüreğine doğruymuş" tespitiniz ise az kelimeyle çok şey anlayan bilgece bir usta işi. 1472 şiirin verdiği o derin birikim ve duruluk mısralardan çok net okunuyor. Yüreğinize, kaleminize sağlık hocam. Saygılarımla.
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1, @ahmetcoskun1
13.9.2026 10:27:22
5 puan verdi
Final güzel
İnsan yüreğinde değilse
hiç bir yerde barınamaz
yüreğine sağlık sevgi şairi
kutlarım...
Ahmed HaniYar
Ahmed HaniYar, @ahmet-hani
13.9.2026 10:22:06
5 puan verdi
Güçlü kaleminiz daim, ilhamınız bol olsun

Güzel
Anlamlı
Tebrikler
Saygılarımla
Yasin Yüksel
Yasin Yüksel, @yasin-yuksel
13.9.2026 10:20:33
5 puan verdi
İçtenliği, dinginliği ve insanı kendi yüreğiyle baş başa bırakan bu derin dokunuşları için sizleri yürekten tebrik ederim. Kaleminiz ve ilhamınız daim olsun.
Zümrüt Kul Hasani
Zümrüt Kul Hasani, @hasanbelek
13.9.2026 10:07:32
5 puan verdi
Harika bir şiir.
Kutluyorum şiiri ve usta şairi.
Yüreğine sağlık.
Çok güzel ve özel şiir.
Selamlar saygılar sunarım ☕✍️✍️
Etkili Yorum
Yılmaz Tizgöl
Yılmaz Tizgöl , @yilmaztizgol
13.9.2026 10:06:18
5 puan verdi
Yorulmuş bir insanın kendi içinden yeniden hayata tutunuşunu umutla hissettim bu şiirde, Nejat Hocam. “Daha bitmedi” sözü, vazgeçmenin eşiğindeki insanı ayağa kaldıran güçlü ve samimi bir ses olmuş. “Asıl yol, uzaklara değil; / insanın kendi yüreğine doğruymuş” dizeleri ise kurtuluşun bazen gitmekte değil, kendine dönmekte olduğunu ne güzel anlatıyor. Kutluyorum, kalbi selamlarımla.
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
13.9.2026 10:00:17
5 puan verdi
Hayatın tüm zorluklarına ve tükenmişlik hissine rağmen insanın asıl yolculuğunun kendi iç dünyasına ve yüreğine olduğunu keşfederek umudu yeniden yeşertmesi gerektiğidir.kalemun daim olsun hocam.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL