Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın
Semiha Türkmen
Semiha Türkmen

Rüya İle Gerçek

Yorum

Rüya İle Gerçek

( 7 kişi )

5

Yorum

17

Beğeni

5,0

Puan

116

Okunma

Rüya İle Gerçek

Niye tutulmuştu
Peki dilim,
Elim, sesim
Yorgunluk mu

O kadar apaçıktık
Ki oysa

Bütün aynalar bize
Bakıyordu
Görmüyorlar mıydı
Anlamazdan mı geliyorlardı

Yoksa bir anlık
Ayni şeyi
Bir görüntü gibi
Kısa bir rüyada mı gördük
Sıçratan sabaha doğru

“Masada oturan
Yüzleri kapalı, iki gelin
Arkada bir uğultu”

Hayrolsun dedi açarken
Gözünü
Nasip ettiği,
Edeceği her an’a…



Varlığını lütuf bildim
Yüreğini,
Yüreğimde
Canını, canımda

Sensizliğin içinde
Bul beni der gibiydin
Hep bu gizemli yollarda

...

Zaman durmuştu
Evet
Sanki sana adim adim
Gelirken nice anda

Dans edercesine ve
Salınırcasına
Gözlerin, Gözlerimde
Bir İhtimal ve
Bir durakta
..

Ah O Gözlerin
Diyelim mi
Gözlerin…

Unutulamamış, yarım zamanlarda
Saklambaç oynardı sanki bakışların
Anlaşılmamış sevdalarda
Hapsolmuş gibi isyandı süzüşlerin
Belki çok, yağmur seyretmişti
Belki çok, deli fırtına
Ama en çok baharı dilemişti
Ummadığı, aykırı bir zamanda

Soğuk, bembeyaz karlarla
Körelen umudu
Çöl ortasında kalmış gibi yakıcı
Damlaya hasret, susuzluğuydu
Kum taneleri çarptı göz bebeğine
Renkleriyle, desenli bir yol oluşturdu
Önce şaştı, sonra inanmaya çalıştı
Hatırlamak istemediği adını

Kutsal defineyi, fısıldadı
Sırrı çözen, anahtardı
Kumlar, suya dönüşmüştü
Yoluna yavaşça akmaya başladı

Aktıkça, Can buluyordu
Kıpır kıpır, çoşkuya kapıldı
Can suyun, kapağından aştı
Yüreğine doğru süzüldü

Süzüldü, Sihri, Söz Oldu
Sonsuz İlhamı okudu
En kutsal manayla doluydu

Ruhuyla eseri olmuş
AŞK a kavuşmuştu




Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Rüya ile gerçek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Rüya ile gerçek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Rüya İle Gerçek şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yılmaz Tizgöl
Yılmaz Tizgöl , @yilmaztizgol
10.9.2026 03:44:16
5 puan verdi
İlginç bir şiirdi. kutluyorum kalbi selamlarımla...
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
10.9.2026 01:28:41
5 puan verdi
Aşkın, özlemin, kaderin ve ruhsal uyanışın iç içe geçtiği son derece derin, imgesel ve şiirsel bir metin. Unutulmuş ya da yarım kalmış bir sevdanın yeniden canlılık kazanmasını, ruhun kuraklıktan ve yalnızlıktan "can suyu" ile çıkışını adeta bir içsel yolculuk gibi anlatıyor.

​ "Niye tutulmuştu peki dilim, elim, sesim..." dizeleriyle başlayan ilk kısım, yaşanan yoğun duygunun karşısında hissizleşme veya kelimesiz kalma halini işliyor. Apaçık var olan bir gerçeğin çevredeki dünya (aynalar) tarafından görülmemesi veya anlaşılamaması üzerindeki yalnızlık hissi belirgin.

​Rüya ve Kısmet Metaphoru: Görsel imgelerle ("iki gelin", "açarken gözünü hayrolsun dedi") kaderin, nasibin ve ilahi bir kabullenişin altı çiziliyor. Anın varlığına şükretmek ve her anı lütuf olarak görmek öne çıkıyor.

​Ruhsal Bağ ve Çölleşme (Zamanın Durması): Sevilen kişinin varlığı bir lütuf, sensizliğin içindeki arayış ise gizemli bir yol olarak resmediliyor. Bakışların, rüzgarın, fırtınanın ve soğuk karın körelttiği umut; susuz bir çöl benzetmesiyle derinleşiyor.

​Çölün ve susuzluğun ardından gelen "kutsal define", "sırrı çözen anahtar" ve kumların suya dönüşmesiyle bir diriliş yaşanıyor. Bu akış yalnızca duygusal değil; kelimelere, şiire, ilhama ve kutsal bir anlam arayışına dönüşen manevi bir kaynağa işaret ediyor.

​Duygusu son derece yüksek; sitemden umuda, kuraklıktan can suyuna uzanan etkileyici bir dönüşüm hikayesi.

TEBRİKLER
Osman Akçay
Osman Akçay, @osmanakcay
9.9.2026 22:31:10
5 puan verdi
Şiiriniz için yürekten kutluyorum.
Kaleminize sağlık.
Nice güzel şiirlere.
Esen kalın.
Hikmet-Metin
Hikmet-Metin, @hikmet-metin
9.9.2026 21:59:53
5 puan verdi
Rüya ile gerçeğin birbirine karıştığı, duygu yüklü bir şiir olmuş. Özellikle sonu çok güzel bağlanmış. Yüreğinize sağlık.
Etkili Yorum
Hikmet-Metin
Hikmet-Metin, @hikmet-metin
9.9.2026 21:59:53
5 puan verdi
Rüya ile gerçeğin birbirine karıştığı, duygu yüklü bir şiir olmuş. Özellikle sonu çok güzel bağlanmış. Yüreğinize sağlık.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL