Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın
Semiha Türkmen
Semiha Türkmen

Bir Girdap Dilek

Yorum

Bir Girdap Dilek

( 3 kişi )

1

Yorum

11

Beğeni

5,0

Puan

160

Okunma

Bir Girdap Dilek

Gelişini
O, ilk merhaba
Deyişini
Öyle
Lütuf bildim ki

Sen benim
Duamdın
Rabbimden dileyip
Beklediğim



Öyle güzel
Bir rüyaya
Zar atıp da
Daldırdı ki

O uzun yolların
Hasreti, özlemi
Öyle
Sarmıştı ki sanki
Bütün benliğimi



Yüreğim bile
Akıl oyunları mi yaparmış
Arada

Sonra ansızın bir
Fırtına
Bir girdap
Aldı
Götürdü sayki
O iksirini

Açılmaz oldu
Yaprakları
Tozları

….

Gene
Kayboldun mu sanırsın

Yok yok
Yoksa
Hayalet gibi mi
Dolanırsın

Hangi temsilin
Maskenin arkasına
Cümleye mi
Aldanırsın


Hangi çekmeceye
Sakladın söyle
Bakalım bana
Kendini

Fark etmez miyim
Sanırsın
Etrafında olanları
Dönenleri


Bilemiyorum
Öyle kitlenmiş ki
Kitlemiş ki
Işığını

Parmakların izleri
Ritimlerim renkleri
Gözlerinin
Kahvesi, karası
Kaybolur mu sanırsın



Yok, yok
Bir kümeste
Sarı bir civcive
Sarılmış
Halvetine mi yanıp
Koklaşıp duruyormuş
Ona sunuyormuş
O burnunu, kulaklarını
Çenesini
Sınırlarını



Oysa
Ne güzel çekerdi
Saçlarımı

Ben de
Okşardım
Yanaklarını


Bir de
Benim
Gibi sultanı
Reddetmiş de

Öyle bir huzurda
Yani dermanı

Bir nasılsın
Dese
Bir nasılsın
Desen


Belki
Bu kadar
Ölmezdim de

Acımazdı
Yorulamazdı
İçim de,
Kalbim de
Yüreğim de


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Bir girdap dilek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir girdap dilek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Girdap Dilek şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Yılmaz Tizgöl
Yılmaz Tizgöl , @yilmaztizgol
2.9.2026 07:28:38
5 puan verdi
Semiha hanım, büyük bir umutla başlayan sevdanın sessizliğe ve cevapsızlığa dönüşmesini içten bir kırgınlıkla anlatmış. “Sen benim duamdın, Rabbimden dileyip beklediğim” sözleri sevilen kişiye verilen değeri güzel hissettiriyor. “Bir nasılsın dese, belki bu kadar ölmezdim” dizeleri ise bazen küçücük bir hatırlanışın bile insan için ne kadar önemli olduğunu etkileyici biçimde söylüyor. Şairi kutluyorum, kalbi selamlarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL