Çok kitap okuyana okumuş adam derler. çok televizyon izleyene görmüş adam demezler. lily tomlin
RECEP  HAYAL HAYALOGLU
RECEP HAYAL HAYALOGLU

Bir Kış Günü

Yorum

Bir Kış Günü

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

27

Okunma

Bir Kış Günü


​Kar üç metre boyu asardı köyde.
Yollar kapalıydı, dışarı fırtına...
Dışarda buz kesen soğuk var ise,
Sıcak odamızda neşe var bizde.

​Soba gürül gürül yanardı orda,
Ateşin kızılı vururdu duvara.
Annem örgü örer, elinde şişler,
Küçük kedi coşar yumağın peşinde.

​Yumağı kapıp da odada koşar,
Bütün aile toplanmışız çay başında.
Kış uzun sürse de ne fark eder ki,
Gönüller sıcaktı o dar mekânda.

​Hayaloğlu der ki, ne gündü onlar,
Kar örterdi yolu, birleşirdi yollar.
Soba cızırdar, masala daldıkça,
O eski kışlar kalbimde yaşar...

Recep Hayal
Hayaloğlu

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Bir kış günü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir kış günü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Kış Günü şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL