Aşk köprü kurmaktır. insanlar köprü kuracaklarına, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. newton
Güven Tekin
Güven Tekin

Eksile Eksile Bittim

Yorum

Eksile Eksile Bittim

( 4 kişi )

3

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

37

Okunma

Eksile Eksile Bittim


Her menzilde bir yanım eksildi,
Geceleri uyuyamadım, nefesim kesildi.
Şimdi içimdeki ateş öyle büyüdü ki,
Hangi acıya dayanayım bilemedim.

​Ağlamak istedim, gözümde yaş kalmadı,
Binlerce şiir yazmış bir Güven...
Hayatım mı, kaderim mi benden çok şey aldı,
Gülüşlerimi çaldı benden.

​Umudumu çaldı yüreğimden,
Şimdi de hayallerimi çalmak istiyor.
Artık içimden düşünmüyorum,
Kendi kendimle konuşuyorum.

Ne haldeyim ben bile bilmiyorum,
Bu gidişat iyi değil, onu biliyorum.
​Kime el uzatsam vefa beklerken,
Bir darbe daha aldım erkenden.

Yoruldum artık bu sahte renkten,
Gönül kapımı vuranı bilmiyorum.
​Yol bitti, tünel karanlık, ışık uzak,
Her köşe başında kurulmuş tuzak.

İnsan insana bu kadar mı uzak?
Kime neyledim, ben de bilmiyorum.
​Dertler sırayla dizildi serime,
Kimse merhem olmadı derin derdime.

Gurbet yuva oldu kendi kendime,
Nereye gider bu yol, bilmiyorum.
​Dizlerimde derman, gözümde fer yok,
Şu koca dünyada sığınacak yer yok.

Gönül sarayım yıkık, mimarı yok,
Bu enkazdan nasıl kalkılır, bilmiyorum.
​Kelimeler bile küstü dilime,
Bakmıyor kimse şu garip halime.

Dikenler batıyor gonca gülüme,
Bülbülün feryadı niye, bilmiyorum.
​Zaman akıp gider, ömür tükenir,
İnsan bu dünyada neye güvenir?

Acı deryasında ruhum elenir,
Bu sabrın sonu selamet mi, bilmiyorum.
​Binlerce şiire gömdüm ahımı,
Kimse duymaz feryadımı, vâhımı.

Kader kime yazmış bu günahımı?
Eksile eksile bittim, bilmiyorum.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Eksile eksile bittim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Eksile eksile bittim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Eksile Eksile Bittim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Celil ÇINKIR
Celil ÇINKIR, @celilcinkir
6.8.2026 01:07:37
5 puan verdi
RUSAMER – Ruh ve Us Sağlığı Ayarı Merkezi

UNESCO EDEBİYAT ŞEHRİ KAHRAMANMARAŞ

Eksilenler, Kaybolan Vefa ve Gönül Enkazı Salonu

Kalburabastî Efendi Hazretleri meşhur fötr şapkası, uzun cübbesi ve bastonuyla salona teşrif etti. Bu defa sırtında yarım kalmış bir yol tabelası, koltuğunun altında kırık bir gönül maketi, elinde fener, cebinde de üzerinde Vefa – son görülme tarihi meçhul yazan arama ilanı vardı. Sayın Güven Tekin’in Eksile Eksile Bittim şiirini okudu. İlk kıtadan sonra gönül maketini tartıya koydu: Güven Bey, siz eksile eksile bitmişsiniz ama dertler maşallah gram eksilmemiş; bunların metabolizması pek sağlam!

Delibal Köşesi’nden Dertdar Şakir, Binlerce şiire gömdüm ahımı dizesinde başını salladı: Şair derdini toprağa değil şiire gömmüş; binlerce şiirden sonra hâlâ ah çıkıyorsa bu mezarlığın defin ruhsatını belediyeden kontrol etmek lazım. Yine de şiirin en sahici tarafı, insanın azar azar tükenişini büyük laflara ihtiyaç duymadan anlatması.

Âşık Diyarî Köşesi’nden Vefasız Veli, Kime el uzatsam vefa beklerken / Bir darbe daha aldım erkenden dizelerini okuyunca ellerini cebine soktu: Bana el uzatmayın, ismimden belli; sonra RUSAMER’de hakkımda tutanak tutuluyor! Şiirde vefasızlık, yalnızlık ve gurbet birbirine eklenerek gönül yorgunluğunu büyütüyor.

Karacaoğlan Köşesi’nden Enkazcı Haydar, Gönül sarayım yıkık, mimarı yok dizesinde metreyi çıkardı: Mimarı bulamadık ama müteahhidi yakalarsak hesabını soracağız; gönül sarayını kolon keserek yapmışlar! Kelimelerin bile şaire küsmesi, şiirin en güzel imgelerinden; insan öyle bir noktaya geliyor ki derdini anlatan dil bile yoruluyor.

Kalburabastî Efendi Hazretleri son raporu mühürledi: Eksile Eksile Bittim, kader, yalnızlık, vefasızlık ve tükenmişliği içten bir dille taşıyan hüzünlü bir şiir. Güven Tekin, binlerce şiire gömdüğü ahını bu kez doğrudan okuyucunun önüne bırakmış. RUSAMER teşhisi kesindir: Şair eksilmiş ama şiiri eksilmemiştir. Tedavi için vefa reçete edildi; eczacı stokta yok dedi. Umut istedik, o da reçetesiz verilmiyormuş. Kalburabastî bastonunu kaptı: Kardeşim, bu memlekette dert bedava, merhem reçeteli! Böyle sağlık sistemiyle gönül sarayı değil, gecekondu bile ayağa kalkmaz! Özün sözü budur. Vesselam.

Ser Feyzlizof Kalburabastî Efendi Hazretleri
Celil ÇINKIR – Delibal
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
6.8.2026 00:05:04
5 puan verdi
Tükenmişliğin ve Yalnızlığın Çıplak İfadesi: Şiir, şairin hayat yolculuğunda adım adım nasıl "eksildiğini" son derece yalın ve filtresiz bir dille gözler önüne seriyor. Ağlayacak yaşın kalmaması, kendi kendine konuşma evresine gelinmesi ve umudun bitişi, yaşanan duygusal çöküşü ve yalnızlığı çok güçlü hissettiriyor.
Halit Durucan
Halit Durucan, @halitdurucan
5.8.2026 23:23:36
5 puan verdi
Gurbet, değerini kaybeden dostluklar, yalnızlık ve kimseye derdini anlatamama hali insanın iç dünyasındaki feryadı dışa vuruyor. Ömür, boşa geçen koca bir ömür. İnsanlar kimseden bir destek bulamayınca, kimseye derdini anlatamayınca içindeki fırtınaları kağıda kaleme döker... Şairim de böyle yapıyor. Hüzünlü bir şiirdi. Saygılar selamlar
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL