Hiçbir söz yoktur ki, eskiden söylenmemiş olsun. terence
AYSE KAVAK
AYSE KAVAK

Yâr olur

Yorum

Yâr olur

( 6 kişi )

3

Yorum

15

Beğeni

5,0

Puan

155

Okunma

Yâr olur

Yâr olur

Kalem ağlar kâğıt sînesi derdime yâr olur
Mürekkep her gece âhımla dolar dili zâr olur

Söyleme ey gönül sırrı lisân bilmeze
Nice ateşler vardır külde dahi nâr olur

Felek çevirse de bu devranı murad elden ıraktır
Bir bahtı nâsâzla her günüm intizar olur

Aynaya baktım sûretimde yılların izi var
Geçen eyyâm alnımda kalan parıltı sır olur

Ne tebessüm görsem ne hicranım nihan olur
Hazan düşse de bu gönül gülsüz de bahar olur

Kimi hançerle kimi cefayla pâre etti
Kimi gölge misâli gitti bende pir olur

Yorulmuş kalemim sustukça tükenir gücüm
Derdime derman ararken derdim bana kâr olur

Ayşe der“ - yazılmışsa nasibe hicran
Boynum kıldan ince sabrım bana hisar olur.”


Ayşe Kavak


@google
@herkes




Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Yâr olur Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yâr olur şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yâr olur şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
emre vehbi alkan
emre vehbi alkan, @emrevehbialkan
29.7.2026 16:19:50
5 puan verdi
Her dize ayrı bir iz bıraktı bende. Sanki kalemine yüreğin yansımış gibi. Severek okudum. Tebrikler güzel insan. Müsait olduğunuzda bende beklerim…
Tamer Karakaş
Tamer Karakaş, @canim-benim
29.7.2026 16:16:30
5 puan verdi
"Ayşe der 'yazılmışsa nasibe hicran / Boynum kıldan ince sabrım bana hisar olur.'"

Ayşe Hanım, klasik edebiyatımızın o vakur ve derûnî nefesini taşıyan, her mısrası adeta bir kâr-ı kadim gibi işlenmiş muazzam bir hece şiiri okudum. "Nice ateşler vardır külde dahi nâr olur" mısranızdaki o bilgece hakikat ve finaldeki o ilahi teslimiyet, sabrı ruhunuza bir "hisar" gibi örmeniz tek kelimeyle harika. Kaleminizin söz işçiliği ve gönlünüzün rıza makamı eseri bir şahesere dönüştürmüş.

Geçen eyyâmın izlerini ve gönül sızılarını böylesine asil, ritmik ve güçlü kaleme alan o güzel kaleminize, o bilge yüreğinize sonsuz sağlık. Var olunuz Ayşe Hanım. Selam ve saygılarımla.
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
29.7.2026 16:00:32
5 puan verdi
insanın çektiği çile, yalnızlık ve kırgınlıklara rağmen teslimiyet, sabır ve vakur bir kabullenişle ayakta kalmasıdır.kalemin daim olsun inşallah.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL