İnsan yaşamak için doğar, yaşama hazırlanmak için değil. boris pasternak
Seçil Bekeç
Seçil Bekeç

İFLAH OLMAM

Yorum

İFLAH OLMAM

( 4 kişi )

2

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

45

Okunma

İFLAH OLMAM

İFLAH OLMAM

Sarmal kafiye kalıplı Amansız Gurbet şiirimi normal heceye dönüştürerek düzenledim.

Yüreğim hicranla yandı bir anda,
Vuslata ermeye dalım kalmadı,
Hasret ateşiyle kaldım limanda,
Duygu denizinde salım kalmadı.

Düşünle doldurdum gecem gündüzüm,
Avucunda topla ser düzüm düzüm,
Damla damla yaşı dökerken gözüm,
Son bir kez silmeye hâlim kalmadı.

Dün bir selam verdim şaşıp birine,
Kimseyi koymadım senin yerine,
Acım dayanmadı indi derine,
Tutunup çıkacak çalım kalmadı.

İflah olmam doktor açıldı yara,
Yerden yere vurdu düşürdü dara,
Bir günüm gülerken bir günüm kara,
Derde düşürecek zalım kalmadı.

Kontes kavuşuruz diyorsa elbet,
Vuslatın yolları açıktır sabret,
Bana sensiz her yer amansız gurbet,
Zehre döndürecek balım kalmadı.

SEÇİL BEKEÇ

14.07.2026

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

İflah olmam Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İflah olmam şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İFLAH OLMAM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
15.7.2026 03:39:06
5 puan verdi
Yüreğinizden dökülen bu mısralar o kadar içten, o kadar derin bir hüzün taşıyor ki... Hicranın, vuslat arayışının ve o tükenmişlik hissinin ağırlığı her satırda kendini hissettiriyor.
​Geleneksel halk şiirimizin o samimi, dertli edasını hissettirirken, son kıtada seçtiğiniz "Kontes" mahlasıyla da şiire çok özgün ve modern bir imza atmışsınız.
​Özellikle şu dizeler, sabrın ve gücün tükendiği o kırılma noktasını o kadar nahif ama bir o kadar da sarsıcı özetlemiş ki:
​"Damla damla yaşı dökerken gözüm,
Son bir kez silmeye hâlim kalmadı."
​Bazen kalbe ağır gelen ne varsa, kalemi kağıda dokundurunca bir nebze olsun hafifler. Kelimeler, içimizdeki o dumanı tüten yangının en asil dökümüdür. Yüreğinize, kaleminize sağlık
Hikmet-Metin
Hikmet-Metin, @hikmet-metin
15.7.2026 02:26:36
5 puan verdi
İflah Olmam , ayrılık acısını ve kavuşma özlemini samimi bir dille anlatan, geleneksel halk şiiri tadında başarılı bir eser. Hece ölçüsü ve uyak düzeni şiire güçlü bir ahenk kazandırırken, "hasret ateşi", "duygu denizi" ve "zehre dönen bal" gibi imgeler duyguyu etkili biçimde taşıyor. İçtenliği ve akıcılığıyla okuru yakalayan bu şiir, umutsuzluk ile umudu aynı potada eritiyor. Seçil Bekeç hocamı gönülden tebrik ederim.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL