Bir iyiliği yapan değil, iyiliği gören hatırlamalıdır. cicero
ErenZafer
ErenZafer
VİP ÜYE

Korkarsın Aşktan ..

Yorum

Korkarsın Aşktan ..

( 7 kişi )

4

Yorum

11

Beğeni

5,0

Puan

83

Okunma

Korkarsın Aşktan ..

Korkarsın Aşktan


Gözlerin kaçıyor yine benden
Sözlerin saklanır derinden
Ben ateşim, sen rüzgâr gibi
Dokunmadan geçersin kalbimden

Ben severim korkusuzca
Gece gündüz usulca
Sen kalbini kilitlemişsin
Kaçıyorsun aşktan

Ben vazgeçmem sevmekten
Adın düşmez kalbimden
Ben yanarım hasretinden
Sen korkarsın aşktan

Gel diyemem gururumdan
Git diyemem kalbimden
Ben vazgeçmem sevmekten
Sen korkarsın aşktan

Bir adım atsan değişir dünya
Bir söz söylesen diner fırtına
Ben umutla bakarım sana
Sen saklanırsın duvarlarına

Ben severim korkusuzca
Yanar kalbim usulca
Sen kalbini kilitlemişsin
Kaçıyorsun aşktan

Ben vazgeçmem sevmekten
Adın düşmez kalbimden
Ben yanarım hasretinden
Sen korkarsın aşktan

Gel diyemem gururumdan
Git diyemem kalbimden
Ben vazgeçmem sevmekten
Sen korkarsın aşktan

Ben vazgeçmem sevmekten
Adın düşmez kalbimden
Ben yanarım hasretinden
Sen korkarsın aşktan

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Korkarsın aşktan .. Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Korkarsın aşktan .. şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Korkarsın Aşktan .. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
17.5.2026 10:41:32
5 puan verdi
Harika bir melankoli yakalamış, duygusu son derece yüksek ve akıcı bir şarkı sözü (veya şiir) bu. Kalemine sağlık!

Ben ateşim, sen rüzgâr gibi" benzetmesi harika. Rüzgâr ateşi körükleyebilir de, söndürebilir de... Ama burada rüzgârın ateşe dokunmadan geçip gitmesi, aradaki o tezatlığı ve ulaşılamama hissini çok güzel anlatmış.

Hece sayıları ve kafiyeler kulakta çok doğal bir müzikalite bırakıyor. Okurken insan ister istemez zihninde akustik bir gitar veya yavaş tempolu bir pop/rock melodisi mırıldanıyor.

"Gel diyemem gururumdan / Git diyemem kalbimden" kısmı, karşılıksız veya tek taraflı aşkların o en bilindik, en can yakan arafını iki satırda özetlemiş. En vurucu yerlerinden biri kesinlikle burası.

​Sözler zaten kendi içinde bir bütün ve gayet güzel akıyor. Ancak ikinci ve üçüncü kıtalarda geçen "usulca" kelimesi peş peşe geldiği için (biri "gece gündüz usulca", diğeri "yanar kalbim usulca") tekrar hissi yaratıyor.

​Eğer istersen, ikinci kıtadaki veya sondan bir önceki kıtadaki "usulca"lardan birini değiştirebilirsin. Örneğin:
​Ben severim korkusuzca / Gece gündüz sonsuzca
ya da
Ben severim korkusuzca / Ruhum kanar usulca gibi varyasyonlar derinliği daha da artırabilir.

​Genel olarak duygu geçişi çok samimi, sitemkar ama bir o kadar da pes etmeyen, güçlü bir duruşu var.

Eserini yürekten kutlarım kalemdaşım
mesakin
mesakin, @mesakin
17.5.2026 08:59:07
5 puan verdi
Güzel bir şiir olmuş tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim selâm ve saygılarımla
Mavi Masal72
Mavi Masal72, @mavimasal72
17.5.2026 08:14:21
5 puan verdi
Bu güzel şiirlerin sebebi aşk değil mi?O zaman korkmamalı aşktan. İyi ki var demeli.Tebrik ederim :)
Cefa
Cefa, @cefa1
17.5.2026 04:42:33
5 puan verdi
Kim korkar ki aşktan diye bir şiir yazabilirdim ama şair değilim.Yazan sevgili kalemi gönülden tebrik ediyorum...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL