Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (mao)
Mustafa AVCU
Mustafa AVCU

İnsanlık

Yorum

İnsanlık

( 1 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

89

Okunma

İnsanlık

Ne şuyum ne buyum, insanım insan
Ayrı gayrı olmaz, dökülmesin kan
Kadın erkek bilmem, hepsi aynı can
Özümüz bir bizim sözümüz ayrı

İnsan olan kişi, kırar mı canı
Dünya hepimizin ortak mekanı
Elbet konan göçer bu dünya fani
Tenimiz bir bizim, rengimiz ayrı.


Toprak ayrım yapmaz, alırken canı
Güneş eşit doğar, sarar cihanı
Baki kalan var mı, nerde sultanı
Kökümüz bir bizim, dalımız ayrı.

Yıkılsın duvarlar açılsın kucak
Sevgiyle büyüsün, yeşersin yaprak
Koca dünya bize kısa bir uğrak
Sonumuz bir bizim, yolumuz ayrı.
Mustafa Avcu/4 Nisan 2026




Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

İnsanlık Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İnsanlık şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İnsanlık şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL