Alıcılar almaz, vericiler alır. eugene benge
yörük bilgin

Hak yolunun lideri

Yorum

Hak yolunun lideri

( 1 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

131

Okunma

Hak yolunun lideri

Hak ile kurulsun devletin yolu
Adaleti bulsun hakkın her kulu
Mazlumun gözünde umut olmalı
Zalime zülme çekilen çelikten kolu

Basiretin ışığı gözünde yansın
Feraset yolunda deryaya dolsun
Doğru söylemekten korku bilmez
Yiğidin sözünde ak nuru kalsın

İstişare eder milleti ile daim
Dertlerini dinler olur muavin
Devlet görevlerini ehline verir
Liyakat yoludur doğruya kaim

Aklı selim ile bakar dünyaya
İlim irfan katar halka yuvaya
Nefsine kapılıp eğrilmez yolu
Hizmet için gider her diyara

Beytül malı bilir milletin hakkı
Yetimin payıdır devletten katkı
Yalana harama el uzatmamalı
Temiz gönüllerde kurulur paktı

Dine ırka bakmaz kulun rengine
Adalet dağıtır yurdun her yerine
Milletin malını canını korur kollar
Gölge olur mazlumun üstüne

Sabırla bekler zor günün sabahını
Affeder bilerek kulunun günahını
Barışı kurup yeşertir gönül eridir
Söndürür gönüllerdeki kini nefreti

Çalmaz çaldırmaz kul hakkını yemez
Doğru yoldan bir an geriye dönmez
Böyle liderle bahtiyar olur milleti
Hak yolunda ki devlet asla düşmez

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Hak yolunun lideri Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hak yolunun lideri şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hak yolunun lideri şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
7.3.2026 00:48:53
5 puan verdi
Adalet, liyakat ve erdem temalarını öne çıkaran güçlü bir liderlik şiiri olmuş. Her dizesi, ideal bir yöneticinin özelliklerini ve toplum üzerindeki olumlu etkilerini net biçimde vurguluyor.

“Gerçek lider, halkının hakkını gözetir, nefsine kapılmaz ve adaleti her şeyin üstünde tutar. Böyle bir yol, hem devletin hem de toplumun düşmemesini sağlar.”

Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
6.3.2026 23:30:59
Şair şiirinde şair ruhuyla bir toplumda olması gerekenleri özenle sıralamıştır. Dilerim her şey olması gerektiği gibi olur diyor şairi ve şiirini tebrik ediyor esenliker diliyorum.
Saygı sevgi ve de selamlarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL