Kişilik, kendi öz düşmanını kendi öz yuvasında barındırır. bergson
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar
VİP ÜYE

GERÇEK GÜZELLİK

Yorum

GERÇEK GÜZELLİK

5

Yorum

13

Beğeni

0,0

Puan

126

Okunma

GERÇEK GÜZELLİK

GERÇEK GÜZELLİK


Güzel çiçekler alırsın,
Güzel bir kadın, güzel bir adam görürsün,
Renkli kuşlara takılır gözün,
Gösterişli elbiselere,
Dolaşmak için rüzgarsız havayı seçersin,
Ama bunlar hep dışarıda olan şeyler...
Ağacı yaşatan, hayatta tutan köküdür !
Denizin yalnızca yüzünü görürsün,
Oysa dibindedir asıl gerçekler !
İnsanın ruhudur en gösterişli elbisesi...
Yüreğidir en güzel ifadesi...

Orhan Gülaçar

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Gerçek güzellik Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gerçek güzellik şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GERÇEK GÜZELLİK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
AHMET ACAR
AHMET ACAR, @ahmetacar
4.3.2026 14:19:47
Güzel kaleminizi yürekten kutluyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.
Huzurlu mutlu aydınlık yarınlar diliyorum.
Selamlar dualarımla.
gölgesiz
gölgesiz, @golgesiz
4.3.2026 01:30:15
Onuda görmek herkese nasip olmaz duygunuz daim ola üstadım güzeldi🤗
HüznünŞairi
HüznünŞairi, @huznunsairi
3.3.2026 23:48:26
Yüreğinize sağlık üstadım, kaleminiz kavi duygunuz daim olsun inşallah. Selam ve saygılarımla.👏👏👏
yön
yön, @yon
3.3.2026 23:34:40
Yüreğine kalemine sağlık değerli kalemin daim ilhamin bol olsun Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle esenlik dileğiyle esen kalın Selamlar yolluyorum
Etkili Yorum
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
3.3.2026 20:22:41
Bu metin, güzelliğin yüzeydeki görünüşten değil, derinlikteki özden—ruh ve yürekten—kaynaklandığını vurguluyor. Çiçek, kuş veya dışsal unsurlar geçici ve dışa bağlıyken, asıl değerli ve kalıcı olan, insanın iç dünyası ve karakteridir.
Yüreğinize sağlık Orhan hocam, güzel bir eser okudum.Tebrik ederim, nice güzel eserlerde görüşmek dileğiyle. Selam ve saygılarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL