Dünyada kusursuz iki insan vardır. biri ölmüştür, biri de doğmamıştır. -- çin atasözü
E.Balta21
E.Balta21

Hesir

Yorum

Hesir

( 4 kişi )

3

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

76

Okunma

Hesir

Hesir
Nedir bu Hesir der gibisin
Sorma anlatamam sana
İçin daraldığında kendi kendine dile gelir.
Yüreğinin taştığını hissedersin.
Süzülür yanaklarından
Sıcak biraz tuzlu ıslaklık
Bazen çaresizliğin
Bazen sevincin
Bazen özlemin olur.
Yutkunamazsın.
İstesen de engel olamazsın
Hesir gözlerinde durmaz
Islatır bedenini.
Dağılırsın, sessizleşirsin.
Gariplik çöker üzerine.
Bir sarılmaya muhtaç yüreğin.
Bir başının okşanmasına hasret.
Bir duvarın dibine çökersin,
Mahzun bir şekilde sessizce akar gözlerinden
Boncuk ,boncuk süzülür Hesir.
Sen ağlarken benim boynum bükülür.
Dokunamam uzaktan göz yaşlarına.
Ah Hesir ciğerimi hıçkırıklarınla yaktın.
Gözlerime sıcaklığın değdi.
Tutamıyorum yanağımı ıslatan sıcaklığını.
Ah Hesir yüreğimin sessiz ıslaklığı. Eyyüp Balta

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Hesir Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hesir şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hesir şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
22.2.2026 19:02:10
5 puan verdi
Değerli hocam, yüreğinize sağlık.
Bu metin, “hesir”i sadece gözyaşı değil, ruhun sessiz dışa vurumu olarak anlatıyor. Eyyüp Balta, duyguların yoğunluğunu, çaresizlik, özlem ve sevinçle iç içe geçmiş şekilde tasvir ediyor. Betimlemeler sıcak, dokunaklı ve okuyucuda güçlü empati uyandırıyor; gözyaşı hem bir rahatlama hem de bir yalnızlık ifadesi.

Harika bir eser okudum çok beğendim tebrikler emeğinize gönlünüze sağlık hocam
Saygılarımla hayırlı bereketli Ramazanlar dilerim 🥀🍀
Etkili Yorum
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
22.2.2026 17:59:23
5 puan verdi
Hesir nedir diye sorsalar; o sadece bir gözyaşı değil, yüreğin taştığı o anın ismidir derim. Bazen çaresizlikten, bazen sönmeyen bir özlemden süzülür yanaklarımızdan. Hani o boğazın düğümlendiği, yutkunamadığın anlar vardır ya; işte o an Hesir, engel olamadığın bir sıcaklık ve tuzlu bir ıslaklık olarak bedenini ıslatır.
Bu şiirde kendimi bir duvar dibine çökmüş, bir başın okşanmasına hasret, mahzun bir yürek olarak görüyorum. Uzaktan bakıp da dokunamamanın, o hıçkırıklarla ciğerin yanışının acısı içime işliyor. Benim için Hesir; sessizliğin çığlığı, garipliğin üzerine çöküşü ve yüreğimin hiç dinmeyen o mahzun ıslaklığıdır."
gölgesiz
gölgesiz, @golgesiz
22.2.2026 16:02:06
5 puan verdi
Kalemin kavi duygun daım ola hocam tebrikler💐🙏🏻🤗
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL