İnsan yaratılıştan iyidir. kötülüğe yönelişi, dış etkilerdendir. lu wang
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar
VİP ÜYE

ŞİİRLERİN YANKISI

Yorum

ŞİİRLERİN YANKISI

2

Yorum

5

Beğeni

0,0

Puan

111

Okunma

ŞİİRLERİN YANKISI

ŞİİRLERİN YANKISI

Her şiir iadeli mektup gibidir.
Duygulardan çıkan,
Yazılıp da silinmeyen,
Hiçbir şey kaybolmaz!
Siz yok oldu sanabilirsiniz,
Ama o sahibini bekler...
Bir gün mutlaka ona ulaşır...
Mısralar gizli bir kapı.
Duyguların sessiz yankısı.
Kalbin derinliklerinde,
Sözcükler ruhun aynası.
Her okuyuşta yeniden doğar,
Şiir de neymiş deme!
Şiir, okurun kendi hikayesi.
Mısraları büyüleyip,
Nelere dokunuyorsun bilmiyorsun!
Bir dokunuyorsun babam,
Annen oluyorsun...
Bir cümleyle aşkım sevdiğim...
Yüreğin coşuyor...
Bir dokunuyorsun,
Çocuklar gibi ağlatıp güldürüyorsun!
Hayatın fırtınalarıyla yüzleştiriyorsun,
Kumru yavrusu düşüyor aklına,
Ruhuma sıcacık yuvalar kuruyorsun,
"Sen çok şeyler yapıyorsun ŞİİR!"

Orhan Gülaçar

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiirlerin yankısı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Şiirlerin yankısı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ŞİİRLERİN YANKISI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Turgay Kılıç
Turgay Kılıç, @kilic27
18.1.2026 14:09:56
Yüreğinize sağlık kaleminiz var olsun hocam
Etkili Yorum
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
18.1.2026 12:12:08
Şair şiirinde, şiirin kendisini ve okuyucu üzerindeki etkisini adeta bir iç monolog gibi anlatıyor. Her mısra, duyguların ve yaşamın yankısını taşırken, şiirin hem öğretici hem de dönüştürücü gücünü vurguluyor. Okuyanı hem düşündüren hem de ruhunu ısıtan bir duruşu var.
Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL