İyimser bir insan ışık olmayan yerde ışık görebilir; ama kötümser biri neden hep onu söndürmeye koşar? (michel de saint pierre)
İbrahim'i
İbrahim'i

YOL

Yorum

YOL

( 3 kişi )

2

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

59

Okunma

YOL



Gel ey nefsim kendine gel
Cennet için berat mı var
Günah derya hatalar sel
Kurtuluşa sırat mı var

Bir yan heva bir yan heves
Günahlara çağıran ses
Nefes aldırmıyor nefes
Hakk’dan gayrı himmet mi var

Kibir gıybet dolu nefret
İmandan koparır fetret
Herbir alem ayrı ibret
Yaratana zahmet mi var

Kırılan kalp yıkılan can
İnsanı mahvedendir zan
İster halas istersen yan
Bundan başka gayret mi var

Mazlum zulümde asırlar
Gözyaşı doldu dualar
Sabret açılacak sırlar
O’ndan başka Nusret mi var

Karanlık söner sabaha
Nur doğar döner refaha
Yönün çevir beytullaha
Küfür ile vuslat mı var

Dünyadır imtihan yeri
Sabredene var cevheri
Hak bilen gönlün kevseri
Hakk yolunda zillet mi var

İbretle bak her bir yana
Şükür eyle yaratana
Tevazu ol dol cihana
Bundan güzel hizmet mi var

Fetret;zaaf, gevşeme
08.01.2026

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Yol Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yol şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YOL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
9.1.2026 00:15:41
5 puan verdi
Merhaba değerli dost
Güzeldi eser
Biz de okuduk, kutladık ve alkışladık yürekten
Gönlüne, ömrüne bereket
Sonsuzluğun sahibine emanet olasın, sağlıcakla kalasın
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
8.1.2026 22:50:45
5 puan verdi
Şiiriniz, , manevi uyanış ve hak yoluna davet temasını işliyor. Nefsin zaafları, kibir ve günahlar karşısında sabır, tevazu ve Allah’a yöneliş öğütleniyor. Her dize, ibret ve öğüt taşıyan klasik bir nasihat tonuyla okuyucuyu hem düşündürüyor hem de ruhsal bir yolculuğa çıkarıyor.

Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL