Bilge sözler şeker kamışına benzer; ne kadar emsen de tadı tükenmez. (afrika atasözü)
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar
VİP ÜYE

GECE ATEŞİ

Yorum

GECE ATEŞİ

1

Yorum

6

Beğeni

0,0

Puan

45

Okunma

GECE ATEŞİ

GECE ATEŞİ

Bazen uykusuzluk güzeldir!
Hani geceler vardır !
Sahil kenarında, kumsalda,
Seslerin dalgalara karıştığı,
Çalı çırpıyla yakıp tutuşturduğumuz
Gece ateşinde parlar bakışlarımız.
Dumanlar karartır yüzümüzü gece boyunca...
Beyaz iken esmer çocuklara döneriz.
Çiğ taneleri yapışır tenimize,
Rutubet gibi kaplar tuz her yanımızı.
Üşürüz, ama üşüyen yerlerimizi değil,
Isınan yerlerimizi ısıtırız ısrarla.
Söndürürüz soğuk rüzgarları
Sevdiklerimizin sıcak nefesleriyle.
Üşümeye değerdir,
Canın cananın vardır ya, soğuk da neymiş... 🌊

Orhan Gülaçar

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Gece ateşi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gece ateşi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GECE ATEŞİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
8.1.2026 22:32:53
Kıymetli abim, sahil gecelerinin sıcak dostluklarını ve ateşin etrafında paylaşılan samimiyeti çok canlı bir şekilde anlatıyorken, sevginin ve paylaşmanın hayatı ısıtan gücünü etkileyici biçimde özetliyorsun.
Kalemin dert görmesin. Hayırlı geceler..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL